Ce faci când relaţiile tale nu durează?

Te simţi pierdută printre oamenii care vin şi pleacă din viaţa ta? Începi relaţii cu aşteptări mari de la tine şi de la el, apoi – prematur - aceste relaţii se sfârşesc, lăsându-te undeva în urmă cu regretele tale?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce faci când relaţiile tale nu durează?

Te simţi pierdută printre oamenii care vin şi pleacă din viaţa ta? Începi relaţii cu aşteptări mari de la tine şi de la el, apoi – prematur – aceste relaţii se sfârşesc, lăsându-te undeva în urmă cu regretele tale?

Primul gând care te chinuie e de fapt prima teamă faţă de cine eşti, faţă de ce anume greşeşti sau unde pierzi controlul asupra relaţiilor tale de iubire? Probabil începi să-ţi pierzi credinţa (în tine, în ei, în iubire), la fel de probabil vei începe să-ţi plângi de milă şi să-ţi proiectezi scenarii de coşmar în care vei rămâne singură pentru tot restul vieţii; singură şi tristă.

Mai este doar un pas până la cel mai dăunător sentiment uman- ura, faţă de propria persoană şi faţă de viaţă!

La ce folos toate dezamăgirile şi toată drama? Îţi focusezi toată energia fiind atentă la „groapa deznădejdii” în care te afli şi îţi pierzi abilitatea de a privi cât de multe trepte şi scări sunt în jurul tău.

Aminteşte-ţi că nici un “Făt-Frumos” nu îşi doreşte să salveze o femeie care se auto-pedepseşte izolându-se, în orice basm vreodată scris sau povestit.

Aşă că, învaţă să te bucuri de viaţa ta de femeie singură şi, în timp ce tu te bucuri de călătorie, două lucruri se vor întâmpla de la sine: alte persoane îşi vor dori să împartă această viaţă cu tine, iar tu nu vei mai greşi pentru că nu mai trăieşti cu disperarea de a transforma o relaţie într-o reuşită.

Şi, chiar fără să realizezi, lucrurile se vor îmbunătăţi considerabil pentru că tu le vei percepe cu mai multă degajare.
În ceea ce-l priveşte pe cel care îţi este partener, imediat cum ai sesizat nemuţumiri peste care nu poţi trece, asumă-ţi şi “încheie socotelile”. A încheia o relaţie este mai demn decât a trăi în agonie.

Oamenii, implicit bărbaţii, te vor percepe exact la fel cum te percepi tu, iar atunci când trăieşti gândindu-te că partenerul tău este singura ta scăpare, „ultimul avion” care va mai decola vreodată spre fericire, atunci acest „ultim avion” va profita de tine. Gândeşte-te mereu că există întotdeauna ceva mai bun!  
Înlocuieşte întrebarea “Care bărbat mă va mai dori?” cu întrebarea „Care bărbat mă va merita?”

Vestea bună este că trăieşti într-o societate în care nu numai că întâlneşti bărbaţi oriunde întorci capul- tu îi întâlneşti, iar cei mai mulţi dintre ei te şi invită în oraş. Trebuie doar să îţi repeţi că, în jocul iubirii şi al relaţiilor, tu eşti “premiul”, nu bărbatul.

Sursa: The Telegraph

Urmărește CSID.ro pe Google News
Creează-ţi propria-ţi fericire!
Creează-ţi propria-ţi fericire!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân