Pericolele caselor high-tech

O casa superba, multifunctionala si telecomandata – iata ce si-ar dori multi dintre noi. In viitorul apropiat, telefonul mobil ar putea deschide televizorul, frigiderul sau cuptorul cu microunde.
  • Publicat:
Pericolele caselor high-tech
Pericolele caselor high-tech

O casă superbă, multifuncţională şi telecomandată – iată ce şi-ar dori mulţi dintre noi. În viitorul apropiat, telefonul mobil ar putea deschide televizorul, frigiderul sau cuptorul cu microunde. Aţi fi astfel într-un cămin high-tech, supuşi permanent undelor electromagnetice. Chiar vă doriţi ca unui astfel de loc să-i spuneţi, cu dragoste, acasă?

Materialele pentru o casă high-tech mizează pe posibilitatea de a restrânge cantitatea de energie electrică folosită. Astfel, se optează pentru panourile solare performante. De asemenea, sunt folosite toate produsele de construcţii care limitează expunerea la substanţe toxice.

Pe de altă parte, geamurile de calitate înaltă sunt din lemn triplu stratificat care nu permit mucegaiurilor să se aglomereze în casă. Astfel, nu se produce igrasie şi veţi avea parte de cel mai curat aer posibil. Problema cea mai mare o reprezintă însă interiorul care, într-o viziune high-tech, ar trebui telecomandat prin instalarea unei reţele de comunicaţie între diferitele dispozitive.

Aceasta pentru că, la un grad sporit de complexitate, comunicarea fără fir nu mai este suficientă. Cel mai bine este ca reţeaua să fie instalată înainte de decorarea casei, pentru a nu reface de prea multe ori finisajele. Rezultatul? Un simplu buton poate dirija toate obiectele din casă.

Spre exemplu, ce-ar fi să dormiţi într-un pat multimedia? Staţi confortabil pe o pernă şi câteva butoane vă ajută să controlaţi tot din casă. În plus, dacă vreţi să citiţi, lumina se adaptează imediat, dacă vreţi să vă uitaţi la televizor, acesta răsare imediat în faţa voastră, dacă vreţi să mâncaţi, vine o măsuţă electrică.

Cu alte cuvinte, aţi fi permanent într-un câmp magnetic, care influenţează corpul uman la fel cum ar influenţa orice material alcătuit din particule încărcate electric. Mai precis, aceste câmpuri determină circulaţia curenţilor de joasă frecvenţă prin corp. Aceste câmpuri se cumulează cu radiaţiile ultraviolete, radiaţiile X şi gamma la care vă supuneţi în toată viaţa. Atenţie, cumularea radiaţiilor poate produce efecte carcinogene.

Aparatele conectate la priză emit unde electromagnetice, fie că sunt pornite, fie că nu. De aici şi expunerea continuă. În plus, intraţi frecvent în contact cu radiaţia solară, dar şi cu o radiaţie de 3 mSv pe an din cauza materialelor radioactive din mediul înconjurător. Deci de ce aţi vrea inclusiv acasă o agresiune permamentă? Aceasta apare garantat dacă toată casa high-tech vă oferă totul de-a gata, fără risipă de timp şi de energie. Câte avantaje, tot atâtea probleme!

Păstraţi minimum 30 de centimetri faţă de aparatele electrice pe care le folosiţi. La această distanţă câmpul electromagnetic nu mai este atât de puternic.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân