Se inteleg precum cainele si pisica…

...adica foarte bine, ar putea spune un cunoscator al animalelor. Pentru ca, e adevarat, un caine si o pisicuta pot coabita in conditii excelente chiar intr-un apartament micut, cu o conditie: sa fie crescuti impreuna de cand sunt mici.
Se inteleg precum cainele si pisica…
Se inteleg precum cainele si pisica...

…adica foarte bine, ar putea spune un cunoscator al animalelor. Pentru ca, e adevarat,

un caine si o pisicuta pot coabita in conditii excelente chiar intr-un apartament micut, cu o conditie: sa fie crescuti impreuna de cand sunt mici. Insa chiar daca ii aduceti acasa la varsta adulta, tot aveti cateva solutii ca sa se acomodeze excelent.

Un studiu recent afirma ca, genetic, cainele si pisica nu se urasc din suflet. Asa-zisa ura dintre aceste specii vine din diferentele comportamentale uriase. Spre exemplu, un caine care da din coada isi exprima, de obicei, bucuria. Daca acesta vede o pisicuta care isi misca intr-o parte si-n alta coada, va interpreta acest gest drept o invitatie la joaca.

Daca se apropie de pisica insa, cel mai probabil va primi cateva gherute peste nas – pisicile isi exprima ostilitatea cand dau din coada. Asta nu inseamna ca trebuie sa disperati daca va doriti sa aveti drept prieteni de apartament atat un catel, cat si o pisica. Daca luati ambele animale cand au sub 3 luni, nu vor fi probleme de adaptare pentru ca, practic, pisicuta si catelusul vor considera drept normalitate convietuirea cu cealalta specie. Daca ii aduceti dupa aceasta varsta, respectati urmatoarele reguli.

Cand pisicuta vine in casa, are nevoie de aproximativ 3 zile sa cunoasca noul mediu. In aceasta perioada, trebuie sa o tineti departe de caine. Pisicii ii amenajati un loc doar al ei, undeva mai sus, unde cainele nu are acces. Dupa aceste pregatiri, timp de cateva saptamani, e important ca pisica si cainele sa se intalneasca doar in prezenta voastra. La prima intalnire, cei doi trebuie sa aiba doar contact vizual si sa isi puna in functiune nasurile superdezvoltate. In nici un caz nu permiteti posibilitatea unui contact fizic.

Ulterior, celor doi nu li se permite accesul la mancarea celuilalt. Aceasta „intimitate” e posibila abia dupa cateva luni de precautie din partea stapanului. Asta ca sa evitati un conflict deschis – pisica sa zgarie nasul cainelui (nasul si botul acestuia sunt cele mai sensibile zone). De asemenea, cand aveti timp sa petreceti cu cei doi colocatari, dati-le in mod egal atentie, asa cum ati face cu doi copii mici.

Iar acomodarea poate fi perfecta. Si nu uitati un lucru. Primul sosit in casa trebuie sa aiba mereu intaietate, astfel incat sa nu

isi simta pozitia periclitata.

Daca aveti deja cainele, il hraniti mai intai pe el, apoi pisica, il mangaiati pe el cu prioritate si imediat pisica. Doar cand vine vorba de comunicare, puteti sa spuneti povesti cu ambii ascultatori in acelasi timp.

 

Tags:
Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă
Recomandări: