Motivul pentru care Ellie White a renunţat să mai cumpere apă plată

Ellie White a redus consumul de plastic cu 100 de kilograme în doar 6 luni, iar familia ei bea apă purificată în fiecare zi.
  • Publicat:
Motivul pentru care Ellie White a renunţat să mai cumpere apă plată
Ellie White este o ecologistă convinsă, iar de acest lucru ne putem da seama în urma participării sale la numeroase acţiuni de plantare de copaci, înscrierea ca voluntar la activităţi de strângere a gunoaielor din locurile publice, educaţia copiilor în privinţa iubirii animalelor şi naturii, cât şi faptul că recent, a renunţat să mai folosească plasticul în casa ei.
 
Pentru că a observat cât de mult plastic consumă prin sticlele şi bidoanele de apă pe care le cumpără zilnic, artista a decis să instaleze un sistem performant de purificare al apei, conectat la robinetul din bucătărie. Astfel, Ellie White a redus consumul de plastic cu 100 de kilograme în doar 6 luni, iar familia ei se bucură de apă purificată în fiecare zi.
 
“Suntem o familie numeroasă, aşa că este normal să bem multă apă. La fiecare final de săptămână constatam că erau zeci de bidoane şi sticle de plastic goale în casa noastră, care erau aruncate la gunoi. Plasticul se descompune foarte greu sau niciodată, iar sticla de plastic are în componenţă o serie de substanţe chimice de care nu avem nevoie în viaţa şi în corpul nostru. Am hotărât să cumpărăm acasă un sistem performant de purificare al apei, l-am conectat la robinet. Am amortizat costurile în doar câteva luni şi am redus consumul de plastic cu 100 de kilograme în doar jumătate de an. În plus, nu mai avem grija că trebuie să cumpărăm apă şi nu ne mai încărcăm cu baxuri de fiecare dată când mergem la cumpărături”, spune Ellie White.
 
Artista ţine foarte mult la educaţia copiilor aşadar, încearcă să-i înveţe pe cei mici să fie cât mai responsabili faţă de mediul înconjurător. Plasticul a fost una dintre primele lecţii pe care le-au primit.
 
“I-am învăţat pe cei mici că plasticul nu-şi are locul în casa noastră. Am renunţat la paiele de plastic şi le-am înlocuit cu paie de hârtie, avem plasă de cumpărături din bumbac pe care o folosim de fiecare dată când mergem la supermarket şi am înlocuit pungile de plastic cu pungile de hârtie. Al doilea pas va fi în această primăvară, când vom organiza o acţiune de plantare de copaci în curtea casei noastre. Am selectat deja mai multe specii şi le voi explica copiilor amănunte interesante despre fiecare în parte”, adaugă Ellie White. 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”