Cum ne decoram casa in 2011? Alegeti mixurile!

Primavara, e o placere sa schimbi aspectul casei. Este o modalitate eficienta de a-ti schimba dispozitia in bine cand vii de la serviciu. De altfel, tendintele din 2011 valorifica accesoriile care mentin atmosfera calda dintr-o familie fericita.
Cum ne decoram casa in 2011? Alegeti mixurile!
Cum ne decoram casa in 2011? Alegeti mixurile!

Primavara, e o placere sa schimbi aspectul casei. Este o modalitate eficienta de a-ti schimba dispozitia in bine cand vii de la serviciu. De altfel, tendintele din 2011 valorifica accesoriile care mentin atmosfera calda dintr-o familie fericita.

In 2011, toti designerii de interior au ajuns la un consens. Avem nevoie sa ne indreptam atentia major spre valorile familiei si sa ne valorificam trecutul. Din acest trend, prima optiune se poate vedea la nivelul lenjeriei si al perdelelor. Se poata modelele bunicii, cele care imita cusatura manuala, pe un fond de culoarea untului.

De fapt, orice obiect care aminteste de familia din care va trageti este binevenit in locuinta voastra nu numai pentru ca ii da caldura, dar si pentru ca aceasta e moda. Spre exemplu, si o fotografie veche, plasata discret in camera, poate crea senzatia de acasa. Sau cateva reviste sau discuri cu adevarat vechi puse intr-un loc vizibil dau exact aspectul pe care vi-l indica designerii.


Nu aruncati nimic!

Aceste accesorii vechi trebuie plasate langa forme geometrice mari, moderne ale mobilierului. De fapt, acest an este un hibrid din punctul de vedere al decoratiunilor interioare. Sunt inca la moda formele geometrice sau florale, cuburile mari si mobilerul fara margini rotunjite. Insa pentru ca nu ne aflam inca intr-o perioada economica prospera, aceste tendinte ale anilor trecuti pot fi revalorificate, daca vreti schimbari majore fara efort financiar.

Spre exemplu, mobilierul creat in linii dure atat de la moda in anii trecuti, poate fi revopsit sau accesorizat cu obiecte mai vechi. Maroul, verdele provensal sau albastrul fumuriu sunt tendintele de culoare in privinta mobilei din dormitor. Langa aceste culori ale mobilierului mare, designerii propun putine accesorii in culori vibrante – albastru oceanic sau rosu tomata!Peretii? Sa fie gri!

Daca alegeti sa revopsiti casa, pentru pereti la moda estre griul, in diverse nuante – de la gri deschis la cel de otel. Anul acesta, daca alegeti o nuanta de gri pentru pereti este de preferat sa incalziti atmosfera cu cateva tablouri (care pot fi doar poze inramate) cu rama de culoare galbena. Si pentru ca este primavara, in camera de zi puteti sa combinati galbenul pai cu verdele crud, portocaliu si violet, bineinteles acestea sa insemne pete de culoare pe un intreg domol coloristic (bej, gri, alb, culoarea untului).

Sa revenim la imprimeuri

Imprimeurile sunt si ele la moda. Si aici tendintele pot fi diametral opuse. Puteti sa optati spre exemplu pentru niste perdele albe, chiar mai vechi, pe care sa le combinati cu o draperie cu imprimeruri. Sau un pat bej se accesorizeaza cu asternutul dintr-un material floral si cu perne din imprimeuri.

E un amalgam de stiluri care insa inseamna tocmai tendintele anului 2011. Sau puteti sa optati pentru o camera alba, iar tapetul sa fie cu imprimeuri. Iar din toata aceasta poveste nu lipsesc decat niste tablouri cu rama verde, perfecte pentru acest sezon. 

 
Ordinea e obligatorie!
 
Am trecut in revista mix-ul de stiluri din acest an. In astfel de combinatii, ordinea este extrem de importanta, astfel incat camera sa nu aiba un aspect neglijent. In acest sens, iata cateva tips-uri cu ajutorul carora puteti sa faceti ordine extem de rapid. In primul rand, dati drumul la muzica preferata cand faceti curatenie. Dar nu cea lenta, ci piesele care va plac cel mai mult si care au beat.

Astfel va veti misca mai repede. In al doilea rand, ideal ar fi sa incepeti cu o camera care va face placere. Dupa ce o vedeti aranjata, parca mai aveti ceva dispozitie sa ordonati si un spatiu mai dificil, cum ar fi bucataria. In timpul curateniei, nu folositi substante chimice in exces pentru ca astfel mobila se poate deteriora. Daca suprafetele sunt distruse, acestea atrag si mai mult praf. Si apropo, mai intai se sterg lustrele, apoi praful de pe mobila si mai apoi se curata podeaua. Invers, e doar timp pierdut in zadar!

 
Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Cainele si pisica sufera dupa stapan?
Cainele si pisica sufera dupa stapan?
Cel mai nou articol Video:
Alina Lazăr, consilier dezvoltare personală : Cum alegem terapeutul potrivit
Recomandări: