Cât țin sarmalele la congelator sau frigider fără să se strice. Cele crude rezistă mai puțin

  • Publicat:
Cât țin sarmalele la congelator sau frigider fără să se strice. Cele crude rezistă mai puțin
Sursa foto: Shutterstock @ Ahanov Michael

Sarmalele rămase după mesele copioase de sărbători pot fi păstrate la congelator luni întregi. Astfel, în loc să le arunci la gunoi, te poți bucura de ele oricând ți-e poftă, fără să mai treci prin corvoada împăturitului și fiertului sarmalelor o zi întreagă.

Trebuie să știi însă că sarmalele ținute la frigider nu au „viață” prea lungă. Cel mult 5 zile sunt bune. După aceea, carnea începe să prindă gust acru.

Ai grijă! Trebuie puse la frigider imediat ce s-au răcit, nu lăsate cu orele pe aragaz înainte să le pui la rece. În caz contrar, carnea se acrește și riști să faci și toxiinfecție. Ca să menții prospețimea sarmalelor, pune-le într-un recipient etanș la frigider.

Sarmalele gătite pot fi ținute la congelator până la 10 luni. Cele crude, doar 3-4 luni

Cât privește congelarea sarmalelor, fie ele gătite sau crude, durata de valabilitate diferă.

Astfel, dacă alegi să pui la congelator sarmale nepreparate termic, acestea rezistă între 3 și 4 luni. În plus, există riscul ca după decongelare varza să se descompună în procesul de fierbere.

În schimb, sarmalele gătite pot rezista la congelator până la 10 luni. Așa că dacă ai făcut prea multe sarmale de sărbători, împachetează-le pe cele rămase și le poți mânca oricând ți-e poftă în lunile următoare.

Există totuși un dezavantaj: sosul s-ar putea să fie absorbit de orezul din carne, astfel că sarmalele vor fi ceva mai fade după decongelare.

Nu pune toate sarmalele într-un recipient, ci fă-le pachețele, în funcție de câte crezi că vei mânca la o masă. Pune sarmalele în pungi care se închid ermetic și scoate excesul de aer înainte de a le sigila.

Sarmalele se lasă la dezghețat peste noapte în frigider sau timp de câteva ore.

Sub nicio formă nu decongela sarmalele la temperatura camerei – carnea se va strica! Lucru valabil și în cazul în care te răzgândești și nu-ți mai e poftă de sarmale, dar ai apucat deja să le decongelezi și vrei să le bagi iar la congelator.

Sursa foto: Shutterstock @Ahanov Michael
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: