Balconul si terasa, cele mai bune surse de oxigen

Un balcon frumos trebuie sa aiba neaparat jardiniere, dispuse atat in exteriorul, cat si in interiorul acestuia. Iata cateva idei de amenajare.
Balconul si terasa, cele mai bune surse de oxigen
Balconul si terasa, cele mai bune surse de oxigen

Un balcon plin de culoare incepand cu luna martie. Va puteti bucura de o imagine superba, chiar la bloc, daca alegeti pentru decorarea acestuia, intr-o prima faza, doar plante cu bulbi. Asa puteti avea din prima luna de primavara o gradina in miniatura, generatoare de oxigen si frumusete.

Un balcon frumos trebuie sa aiba neaparat jardiniere, dispuse atat in exteriorul, cat si in interiorul acestuia. Balconul inchis prezinta conditii de mediu mai stabile si in jardinierele de interior e indicat sa puneti plante iubitoare de caldura. Pe piata noastra exista 3 feluri de altfel de plante iubitoare de caldura constanta: Clematis, Bougainvillea si Passiflora.

Au culori diverse, astfel incat puteti colora divers acest spatiu. Passiflora nu agreeaza soarele direct. Bougainvillea au nevoie de asa numitul pamant reavan (se gaseste in comert), iar Clematitele trebuie sa stea cu baza tulpinii la umbra si lastarii in soare.

Atentie si la exteriorul balconului

In schimb, spre exterior sunt potrivite la inceput de primavara plantele cu bulbi. Iata o sugestie de amenajare. In mijlocul jardinierei plasati ghiocei si toporasi, iar la exterior zambile, narcise si lalele pitice. Vor inflori pe rand, iar aspectul va fi mai mult timp foarte placut. Pentru o productie buna, ideal ar fi sa nu cumparati pamantul destinat jardinierelor, ci sa mergeti in cea mai apropiata padure si sa va aprovizionati de acolo cu pamant bogat (frunzele cazute toamna sunt deja transformate in nutrienti pentru plante).

In plus, acest tip de pamant este ideal pentru plantele de primavara. Dupa ce trece sezonul acestora, pastrati bulbii la temperaturi scazute, iar in jardiniere puteti opta pentru plante care infloresc vara sau toamna. In comert gasiti deja plicurile cu seminte. Una dintre cele mai bune solutii dupa plantele de primavara o reprezinta rasadurile de levantica.
 

Mituri despre caini si pisici
Mituri despre caini si pisici