Antonio Banderas

O intamplare nefasta ne poate transforma viata intr-un mod absolut spectaculos. Asta scrie si in prima fila a povestii celebrului latino lover, Antonio Banderas care a abandonat balonul rotund pentru cea de-a saptea arta. Spaniolul considera Hollywoodul
  • Publicat:
Antonio Banderas
Antonio Banderas

Antonio Banderas este un barbat sarmant. Nimeni nu ne poate contrazice. Dar e un barbat sarmant la Hollywood. Si fidel. De 11 ani, traieste o poveste de dragoste cu actrita Melanie Griffith si rezista tentatiilor extraconjugale. Pare o contradictie pentru un barbat de calibrul lui! Cum reuseste? Chiar el ne da raspunsul: „Sa ai profesia mea si sa fii casatorit nu este un lucru usor. Sunt prea multi oameni frumosi in jur, oameni foarte interesanti. Este o chestiune foarte serioasa. Trebuie sa ai capacitatea si norocul de a te indragosti din nou de sotia ta. Mie asa mi se intampla!“ Antonio are o gandire foarte sanatoasa (va vom convinge in continuare), fapt care l-a ajutat sa se remarce si dintr-un simplu actoras ce performa intr-un mic oras spaniol sa devina un nume de referinta al cinematografiei mondiale.

Fotbalist, ospatar, fotomodel si actor
José Antonio Domínguez Banderas provine dintr-o familie stabilita in Málaga, Andalucia – tatal politist, iar mama profesoara. Ziua lui de nastere este 10 august. In 2008, va implini 48 de ani. S-a visat fotbalist, dar un accident la un picior l-a facut sa renunte la acest vis si sa-si contureze altul. A intrat intr-o trupa de teatru. A fost chiar arestat de cateva ori pentru ca a jucat in piese interzise la acea vreme. Dar nu s-a speriat. La 19 ani, pleca in Capitala pentru a se face actor adevarat. Pana sa-si insuseasca toate secretele si trucurile meseriei, a lucrat ca ospatar si fotomodel (ocazional). A avut privilegiul sa intre intr-o trupa a Teatrului National Spaniol, fiind cel mai tanar membru. I-a atras atentia regizorului Pedro Almodóvar, care i-a oferit un rol in filmul „Laberinto de pasiones“. S-a remarcat in 1991, cand a aparut in documentarul Madonnei: „Truth of dare“. A urmat: „The Mambo Kings“, „Philadelphia“ si „Interviu cu un vampir“, „Evita“, „Masca lui Zorro“ etc. Timp de 9 ani a fost casatorit cu actrita Ana Leza, iar din 1996 este alaturi de Melanie Griffith.

Anti-rasfat excesiv
Ca un tata cu 3 copii in ograda: Alexander (21 de ani), Dakota (17 ani) (copiii sotiei), Stella (10 ani), Antonio se simte responsabil pentru viitorul lor. El a declarat pentru revista Closer: „Nu le ofer chiar tot ceea ce isi doresc, au invatat asta. Le spun copiilor ca lumea nu inseamna Hollywood. I-am luat cu mine in Mexic, in Argentina cand am filmat pentru a vedea cum traiesc copiii din alte tari. Acestia traiesc in orase si case saracacioase. Nu vreau sa creada ca lumea este plina de masini si case frumoase si poti avea tot ceea ce iti doresti. Nu imi voi lasa copiii sa ajunga ca Paris Hilton“. Chiar si cu alte ocazii a declarat ca nu este un fan al orasului in care locuieste. „Cand vezi actorii pe covorul rosu pare ca toti se cunosc, dar in realitate este ca la un muzeu al statuilor de ceara. Los Angeles este unul dintre cele mai «false» orase din lume. Pentru mine este doar locul de munca.“ De altfel, a declarat ca intentioneaza sa se intoarca in Spania.

Dorinte ascunse?!
Intr-o conferinta de presa prilejuita de filmarile pentru pelicula „The Code“ in care joaca, Banderas a declarat ca i-ar placea sa fie femeie pentru o zi: „Mi-ar placea sa fiu femeie, doar pentru a incerca sa le inteleg mai bine. Dar nu stiu care dintre ele. Poate as fi Mimi, doar pentru a intelege ce are inauntru“, glumea el referindu-se la regizoarea filmului.

Riduri retusate digital
V-ati intrebat de unde obsesia marilor actrite (si a unor actori) de a nu lasa pe chip aproape nici un semn al trecerii timpului? In primul rand, piata muncii cere asta. Putine actrite cu varste de pensie mai performeaza la Hollywood. Niste legi nescrise spun ca fiecare rid „te trage in jos“ si te scoate din lista „preferatilor“ la castinguri si (sau nu) a publicului. Melanie Griffith este una dintre acestea. Ea este obsedata de semnele batranetii si a apelat la chirurgia plastica. Sotul nu prea este de acord cu aceste interventii insa intelege fenomenul: „Dorinta de frumusete este un lucru teribil. I-am interzis sa mearga din nou la operatii estetice. Acest aspect l-am convenit pentru binele casniciei noastre. Ea este o victima a batranetii. Cand ai riduri, inseamna ca incetezi sa fii actrita. Este foarte nedrept. Ar trebui sa fie deprimata pentru ca nu mai primeste roluri, dar nu este. In viitorul apropiat, se va perfectiona tehnica de stergere digitala a ridurilor, deci oricum o veti vedea pe Melanie pe ecran“. Actorul a recunoscut ca accepta faptul ca imbatraneste. „Imi accept varsta. Daca imi cade parul si imi creste burta, pot juca anumite roluri.“ Pentru doamne, este insa mai greu…

Mic dejun à la Banderas
Lipidele sunt grupa de elemente cu care isi incepe ziua. In fiecare dimineata, consuma oua ochiuri si bacon, gatite chiar de el. „Trebuie sa pui cantitea corecta de ulei. Aceste alimente grase te ajuta sa-ti incepi dimineata cantand.“ Ii mai plac chips-urile din cartofi. Banderas nu prea agreeaza branza si laptele. „Nu poti sa le mananci zilnic“, spune el. Cum se mentine in forma? Dansand. „Dansul este unul dintre cele trei lucruri pe care le fac bine (celelalte doua fiind fara exceptie modul in care imi gasesc cureaua si pantofii, ambele invatate din experientele cu femei)“.

„Parfumurile mele au ce-i mai bun din mine“
Inca de la inceputurile carierei sale, Antonio Banderas a fost considerat un mare seducator, atat de catre femei, cat si de catre barbati. Pentru ca mereu a reprezentat un model si o sursa de inspiratie, actorul si-a lansat propria linie de parfumuri in 1997. „Diavolo“, „Diavolo for woman“, „Mediterráneo“, „Spirit for men“, „Spirit for woman“ sunt parfumurile care-i poarta semnatura. De curand, s-a lansat ultima aroma: „Blue Seduction for men“.

Cum se nasc parfumurile Antonio Banderas?
Specialistii studiaza preferintele admiratorilor lui Antonio, analizeaza punctele forte ale actorului si incearca sa metamorfozeze aceste elemente in arome. Bergamota combinata cu o atingere de coacaz-negru si o aluzie proaspata de menta contureaza notele de top ale parfumului „Blue seduction“. Notele de mijloc dezvaluie aroma energizanta de cardamom, contrastand cu aroma proaspata de pepene. Baza eleganta de ambra si lemn nobil aduce profunzime acestui ansamblu alaturi de aroma de cappucino.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ana Maria Georgescu
Ana Maria Georgescu
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”