Cum te afectează eclipsa solară

Nu ştiu dacă ştiţi, dar vineri este eclipsă de soare. Am vorbit cu Carmen Iordache, astrolog şi instructor Yoga, despre ce ne-ar putea rezerva ziua de vineri.
  • Publicat:
Cum te afectează eclipsa solară

Nu ştiu dacă ştiţi, dar vineri este eclipsă de soare. Şi, dacă tot ne uităm la stele în speranţa de a ne afla viitorul, mă gândesc că şi un astfel de eveniment ar putea să ne influenţeze cumva vieţile.

Am vorbit cu Carmen Iordache, astrolog şi instructor Yoga, despre ce ne-ar putea rezerva ziua de vineri. Şi am aflat că este vorba despre găsirea echilibrului, despre începuturi şi sfârşituri.

Eclipsa solară va avea loc pe 20 martie, în prima parte a zilei. “La 29 de grade Peşti”, mi-a spus Carmen.

Ce semnificaţie are numărul exact de grade la care se întâlnesc Soarele şi Luna şi rezultă eclipsa?

“Una destul de mare, fiecare grad al unei zodii alterând aspectele dintre planetele care se întâlnesc în acel punct, iar gradul 29 al fiecărei zodii este recunoscut că fiind destul de instabil şi impredictibil. Însă de data această, influenţa mai puţin pozitivă dată de gradul 29 este contrabalansată de Saturn care aspectează favorabil Soarele şi Luna din Săgetător. Şi de poziţionarea plantelor Venus, Marte şi Neptun în semnele pe care le guvernează, deci în poziţii de putere, în care se simt confortabil şi pot fi generoase.”

Carmen Iordache compară evenimentul din 20 martie cu o petrecere la curtea regelui. Regele – Soarele – şi a lui regina – Luna – sărbătoresc 29 de ani de căsătorie. Sunt la fel de îndrăgostiţi şi romantici ca în ziua în care s-au căsătorit, la fel de convinşi că sunt suflete pereche deşi unul reprezintă ziua, lumina, veselia, entuziasmul, spontaneitate şi francheţea şi celălalt este noaptea, misterul, romantismul, senzualitate, imprevizibilul.

Saturn – marele sfetnic – are grijă că toată lumea să se distreze, să se simtă bine şi să i se acorde atenţia cuvenită. Pentru că s-au simţit deosebit de bine, invitaţii de onoare la această petrecere – marele general Marte, frumuseţea curţii Venus şi magul Neptun hotărăsc să binecuvânteze poporul cu nişte daruri.

Cum ar influenţa această alegorie viaţa noastră?

Prezenţa lui Neptun demonstrează că este o noapte magică în care oamenii pot găsi un nou ideal care să-i inspire, un nou obiectiv care le va modifica direcţia în viaţă. Marte le transmite curajul de a acţiona pentru atingerea acestui ideal, iar Venus sădeşte seminţele unei noi iubiri, fie că este dragostea pentru un alt suflet sau descoperirea unei pasiuni sau hobby care să le încânte inima şi să le bucure zilele.

Însă prorocirea este făcută la curtea Soarelui şi a Lunii, a celor două principii opuse care şi-au putut menţine dragostea doar prin găsirea şi menţinerea punctului de echilibru. Aşadar şi darurile primite în această zi au două laturi care trebuie echilibrate: descoprirea unui nou ideal, a unei noi iubiri sau pasiuni implică renunţarea la ceva care nu mai funcţionează, reprezintă desprinderea şi renunţarea la o relaţie care nu mai merge, la o direcţie care nu duce nicăieri, la un job care nu ne mai aduce nicio satisfacţie.
Doar abandonând conştient lucrurile, locurile, oamenii şi situaţiile care nu ne mai sunt benefice, dăm voie darurilor să pătrundă în vieţile noastre, dăm voie noilor energii să se manifeste şi să ne aducă bucurie. 

În concluzie, mesajul principal al eclipsei solare din 20 martie este că orice început are nevoie de un sfârşit.

Carmen Iordache este astrolog şi instructor yoga cu acreditări multiple în Astrologie Relaţională „Skymates”, Astrologie Evoluţionistă „European Apprenticeship Program 2012” , Astrologie Karmică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Horoscop aprilie 2015
Horoscop aprilie 2015
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”