Vitamina C amplifica efectele benefice ale ceaiului verde

Adaugand suc de citrice sau vitamina C in ceaiul verde poti ajuta la sporirea efectelor benfice ale antioxidantilor din ceai, sustine un studiu realizat de curand.
  • Publicat:
Vitamina C amplifica efectele benefice ale ceaiului verde
Vitamina C amplifica efectele benefice ale ceaiului verde

Adaugand suc de citrice sau vitamina C in ceaiul verde poti ajuta la sporirea efectelor benfice ale antioxidantilor din ceai, sustine un studiu realizat de curand. Antioxidantii despre care este vorba se numesc catechine si se crede ca sunt responsabili pentru efectele benefice ale ceaiului verde asupra sanatatii, precum reducerea riscului aparitiei cancerului sau producerii unui infarct.

Cercetatorii au descoperit ca sucul de citrice mareste cantitatea de catechine absorbite la nivelul intestinelor de pana la cinci ori mai mult decat in cazul in care ceaiul ar fi fost consumat simplu. Vitamina C consumata in combinatie cu ceaiul mareste absorbtia antioxidantilor la nivel intestinal de la 6 pana la 13 ori.

Vitamina C din sucul de citrice previne degradarea antioxidantilor in intestine. Pentru ca efectul vitaminei C sa nu fie alterat, sucul de citrice ar trebui adaugat dupa fierberea ceaiului. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in “Molecular Nutrition and Food Research Journal”.

 
(Georgiana Dorobantu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Regimul hipocaloric, un stil de viata
Regimul hipocaloric, un stil de viata
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”