Vedete care suferă de diabet

Iată câteva mărturisiri ale vedetelor care suferă de diabet despre această boală perfidă care, deşi nu doare, are efecte dezastruoase asupra organismului dacă nu e ţinută sub control.
  • Publicat:
Vedete care suferă de diabet

Diabetul poate fi un diagnostic greu de suportat, în mod special atunci când intervine la vârste fragede sau în viaţa unei persoane extrem de ocupate. Cu toate acestea, există nenumărate persoane care suferă de diabet şi reuşesc să aibă o viaţă perfect normală. Din cele mai cunoscute vedete care suferă de diabet, enumerăm astăzi poveştile emoţionante a 5 vedete care au găsit un echilibru în lupta cu diabetul şi care ne încurajează pe noi toţi să avem un stil de viaţă sănătos, oferindu-le speranţă celor care suferă de aceeaşi afecţiune.

Vedete cu diabet: Tom Hanks


Actorul câştigător la Oscar a anunţat că are diabet de tip 2 în prezenţa lui David Letterman. „Am mers la medic, iar în ultimă instanţă el mi-a spus:„ Ştii acele cifre mari de zahăr din sânge pe care le ai încă de când ai 36 de ani? Ei bine, ai reuşit. Felicitări! Ai diabet de tip 2″. Tom Hanks a adăugat că starea sa este controlabilă, dar a făcut o mică glumă cu privire la faptul că nu mai poate reveni la nivelul său dorit  de … greutate corporală din şcoală, acela de 76 de kilograme. „Am fost un băiat foarte slab!”. Vărsta îşi spune tot timpul în cele din urmă cuvântul.


Vedete cu diabet: Salma Hayek


Actriţa nominalizată la Oscar a avut diabet gestaţional, care s-a declanşat în timp ce aceasta era gravidă cu fetiţa ei, Valentina. Hayek are antecedente familiale de diabet. Experţii spun că toate femeile ar trebui să fie testate pentru diabetul gestaţional atunci când sunt gravide în 24-28 săptămâni. Cele cu risc de diabet de tip 2 sunt verificate la prima vizită prenatală. Diabetul gestaţional dispare de obicei imediat după naştere, dar poate reveni odată cu o sarcina ulterioară. De asemenea, este important de menţionat faptul că diabetul gestaţional poate creşte semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip 2 mai târziu în viaţă.

 

Vedete cu diabet: Nick Jonas

Acest cântăreţ a făcut public încă din 2007 faptul că suferă de diabet de tip 1. El a declarat faptul că simptomele sale includeau pierderea în greutate şi setea acută. Când a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1, glicemia lui a ajuns la un nivel de peste 700 – iar nivelul normal al glicemiei este între 70 şi 120. Nick Jonas a fost internat în spital, dar a învăţat să-şi gestioneze afecţiunea de-a lungul timpului, fără probleme. Denumit de asemenea şi diabet juvenil, diabetul de tip 1 este cel mai frecvent tip întâlnit în rândul persoanelor mai mici de 20 de ani, dar poate să apară la orice vârstă.


Vedete cu diabet: Patti LaBelle

Această cântăreaţă are diabet de tip 2 şi ppvesteşte în detaliu experienţa ei pe site-ul personal. LaBelle se deschide cu privire la diagnosticul ei fără niciun fel de reţinere, fiind conştientă de impactul pe care îl poate avea asupra urmăritorilor săi: „Am leşinat pur şi simplu pe scenă, iar în acel moment, doctorul s-a întors către mine şi mi-a spus:„ Ştiai că ai diabet de tip 2?” Şi am spus: „Habar nu aveam”, afirmă LaBelle, care are şi antecedente familiale de diabet. De atunci a decis să îşi dedice o bună parte din viaţă scriind cărţi de bucătărie sănătoase şi face sport regulat.

Vedete cu diabet: Randy Jackson


Fostul jurat de la American Idol a aflat că avea diabet de tip 2 încă din anul 2001. Pe atunci, Jackson era obez, ceea ce face ca diabetul de tip 2 să fie şi mai uşor de instalat. Jackson s-a aflat la cote maxime de risc, deoarece diabetul a aparut în familia sa, iar afro-americanii sunt mai predispuşi decât albii să aibă această afecţiune. Jackson a fost supus unei operaţii de bypass gastric şi a pierdut 100 de kilograme, şi-a îmbunătăţit dieta şi a decis să practice în mod constant exerciţii fizice – inclusiv mersul pe banda de alergare şi practicarea yoga – o bază de viaţă sănătoasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân