Supertratamente pentru o piele fara imperfectiuni!

Vasele sparte sau, in limbaj medical, telangiectazii se pare ca au origine hormonala, femeile fiind principala victima. La inceput sunt izolate, apar pe partea externa a coapselor si a gambelor, dar in timp se pot forma adevarate retele de culoare roz, al
  • Publicat:
Supertratamente pentru o piele fara imperfectiuni!
Supertratamente pentru o piele fara imperfectiuni!

Specialistii considera ca la originea vaselor sparte sta predispozitia genetica (90%), la care se adauga o serie de factori precipitanti – hormonii, consumul de alcool, fumatul, statul prelungit in picioare, expunerea la soare. Sunt suspectati si o serie de factori agresivi care tulbura microcirculatia – epilarea cu ceara fierbinte, folosirea saunei, bai foarte fierbinti, alimentatia dezechilibrata, supraponderabilitatea. De asemenea, vasele sparte se pot instala si ca urmare a unui masaj agresiv sau a cafeinei prezente in compozitia anumitor unguente anticelulitice. Atentie! Bronzul nu rezolva problema, chiar daca pielea aramie amelioreaza vizibil aspectul coapselor. Multe femei cad in acest cerc vicios, pentru ca expunerea la ultraviolete accentueaza reteaua de vase sparte.

Tehnici moderne de tratament

Unguentele si gelurile cu heparina, precum si noile sprayuri cu heparina Viatromb (asigura transportul prin piele a unei cantitati corespunzatoare de Heparina pentru o actiune eficienta si rapida), previn spargerea vaselor mici si imbunatatesc microcirculatia. Unele clinici moderne de flebologie utilizeaza metode bazate pe electrocauterizari, microinjectii printr-o procedura numita scleroterapie. IDL este una dintre cele mai moderne si interesante metode de tratare definitiva a vaselor sparte. Desi metoda este relativ costisitoare, avantajul consta in durata mica a unei sedinte, in estomparea vizibila si rapida. Pentru zone mai largi si persoane mai sensibile, se poate aplica in prealabil un anestezic local. Urmeaza expunerea la un flash intens de lumina pe zona unde exista vase sparte. Sedintele se repeta la o luna, iar ameliorarea aspectului pielii se instaleaza deja dupa primele doua saptamani de la prima sedinta. Pentru zone intinse pot fi necesare aproape 5 reveniri.

Tratamente si remedii

A. Serie de tratamente sistemice – diverse flovonoide, vitamina C, izoflovoide. B. Aplicatii locale – unguente si geluri care contin: n heparina – protector vascular si venotonic n vitamina K1, esentiala pentru formarea a minimum 13 proteine necesare coagularii; extrase de fructe de padure – curata stratul superficial al epidermei, imbunatatind structura pielii si circulatia locala, repara semnele cauzate de expunerea la soare; arnica – ajuta la dispersarea sangelui stagnant din capilarele sparte, folosit in tratarea hematoamelor; bioflavonoide – se gasesc de obicei in partea alba a cojii citricelor sau in tomate, intaresc peretele capilarelor si reduc fragilitatea vasculara n calendulla – reduce inflamatia, opreste sangerarea; alantoina – vindeca ranile, stimuland refacerea tesutului epitelial; aloe vera gel – contine nutrientii necesari pentru formarea de celule noi, functioneaza ca un umidificator al pielii si stimuleaza fibroblastii pentru fabricarea colagenului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Wow! Arati super!
Wow! Arati super!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân