Vrei să vezi mai bine? Iată ce trebuie să faci!

Ochii noştri sunt de nepreţuit. Şi pentru sănătatea lor, poate ar trebui să facem măcar câteva lucruri simple zilnic. Iată ce ai putea să faci pentru a-ţi îmbunătăţi vederea în mod natural, fără ochelari sau dioptrii.
  • Publicat:
Vrei să vezi mai bine? Iată ce trebuie să faci!

Ochii noştri sunt de nepreţuit. Şi pentru sănătatea lor, poate ar trebui să facem măcar câteva lucruri simple zilnic. Iată ce ai putea să faci pentru a-ţi îmbunătăţi vederea în mod natural, fără ochelari sau dioptrii.

Alimentaţia!

Ştim, aţi auzit de multe ori informaţii despre importanţa alimentaţiei sănătoase, dar consumul necesar de fructe şi legume te va ajuta în mod serios să îţi îmbunătăţeşti vederea şi să previi deteriorarea acesteia. De asemenea, este important să se consume şi aportul necesar de vitamine pentru a sprijini sănătatea ochilor. Vitaminele şi mineralele, cum ar fi vitamina A, C şi E, sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor.

Antioxidanţii sunt de asemenea o sursă bogată de nutrienţi pentru ochii sănătoşi. Dacă simţi că nu poţi acumula vitaminele necesare strict prin alimentaţie, poţi recurge la suplimentele alimentare, dar doar sub îndrumarea medicului!

Odihneşte-te suficient!

Somnul este vital pentru ochii tăi, ca urmare a faptului că aceştia au nevoie de odihnă şi de pauză! În cazul în care lucrezi pe un computer toată ziua, ochii tăi sunt probabil supuşi la destul de multă presiune. Fă-ţi ţie (şi ochilor tăi implicit) o favoare, şi ia o pauză de aproximativ 10 minute pentru fiecare 50 de minute petrecute în faţa ecranului. Pur şi simplu închide ochii pentru un minut sau ridică-te şi plimbă-te în jurul biroului. Vital este să te concentrezi asupra oricărei activităţi care nu implică un ecran.

De asemenea, îţi poţi odihni ochii urmând regula 10-10-10. Acest lucru înseamnă că ar trebui să te uiţi la ceva aflat la o distanţă de 10 paşi de tine, timp de 10 secunde pentru fiecare 10 minute petrecute du lucrul pe calculator!

Efectuează exerciţii pentru ochi!

Unul dintre cele mai rapide moduri de îmbunătăţire a vederii în mod natural este efectuarea exerciţiilor pentru ochi. Acestea sunt menite să întărească ochii şi să îmbunătăţească vederea. Practicând exerciţii de ochi, poţi chiar elimina treptat nevoia de a purta lentile de contacte sau ochelari. Stabileşte un program regulat de exerciţii şi încearcă să le faci zi de zi – acest lucru te va ajuta să îmbunătăţeşti vederea considerabil şi rapid!

Exemplu:

Apucă un stilou şi ţine-l la lungimea braţului, asigurându-te că este la nivelul ochilor. Concentrează-te pe vârful stiloului pe măsură ce-l muţi din ce în ce mai aproape de ochii tăi. Opreşte-te când ajungi cu stiloul la aproximativ cinci cm distanţă de faţă, şi concentrează-te pe vârful său în timp ce îl muţi înapoi la lungimea iniţială de braţ. Nu uita să faci acest lucru încet şi să te concentrezi pe vârful stiloului. Se repetă de aproximativ 10 ori.

Masează-ţi ochii după exerciţii! Masează în primul rând tamplele cu vârful degetelor sau una dintre încheieturile degetelor tale. Deplasează degetele într-o mişcare circulară de mai multe ori, iar apoi treci la o mişcare inversă acelor de ceasornic. Masează sprancenele şi partea de sub ochi, de asemenea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”