Vara asta profita de terapia prin… dus!

Chiar si fara un jacuzzi in casa, poti profita de beneficiile terapiei prin apa. Dusul nu mai este demult doar pentru a te spala. Acum, el te trezeste, te improspateaza, iti tonifica si hidrateaza pielea si mai ales, te scapa de stres!
  • Publicat:
Vara asta profita de terapia prin... dus!
Vara asta profita de terapia prin... dus!

Chiar si fara un jacuzzi in casa, poti profita de beneficiile terapiei cu apa. Dusul nu mai este demult doar pentru a te spala. Acum, el te trezeste, te improspateaza, iti tonifica si hidrateaza pielea si mai ales, te scapa de stres!

Cele cateva minute de dus alcatuiesc un veritabil moment de rasfat, de relaxare, de imbunatatire a starii tale fizice si psihice! Asa ca, mai ales pe timp de vara, nu te priva! Descopera cele mai bune metode prin care iti poti transforma toaleta zilnica intr-un adevarat ritual spa!

Dusul de dimineata

Daca ceasul desteptator nu si-a facut prea bine efectul, fugi in cabina de dus. Apa iti va dezamorti musculatura si articulatiile si te va pregati pentru o noua zi, cat mai buna! Excelent pentru acest moment al zilei este dusul rece – sunt de ajuns cateva minute, cu un jet de apa cu temperatura intre 24 si 27 grade, pentru a te umple de energie.

Dusul rece este recomandat mai ales persoanelor care sufera de hipertensiune si probleme de circulatie.

La capitolul accesorii pentru baie, opteaza pentru un gel de dus energizant, cu arome de citrice (lamaie, mandarine, portocale, grapefruit), rozmarin sau menta.

Dusul de seara

Ei bine, acesta te scapa de traspiratie, mizerie si factorii de poluare cu care ai avut de-a face peste zi. Extrem de relaxant, te face sa uiti de caldura de peste zi si iti repune in miscare circulatia sanguina. Pe timp de vara, dusul de seara este un preludiu pentru celelalte placeri care urmeaza: iesire la restaurant, plimbare pe plaja sau distractie cu prietenii.

Opteaza pentru un dus cu apa calduta, cu o temperatura intre 25 si 30 de grade, care te va relaxa si va facilita procesul de adormire si de eliminare a stresului acumulat peste zi.
Alege un gel de dus cu aroma de musetel, levantica, trandafir, santal, iasomie sau Ylang-ylang.

Dusul de nevoie

Este cel care succede un efort fizic solicitant. Apa are un efect miraculos asupra organismului tau, intrucat iti elibereaza tensiunile, iti echilibreaza temperatura corpului si te ajuta sa iti recapeti forma. In situatii de acest gen, poti opta fie pentru un dus rece, daca iti doresti sa te pui inapoi pe picioare, fie pentru unul fierbinte, recomandat in special in situatii de stres extrem si extenuare.

Actionand asupra sistemului nervos, apa fierbinte relaxeaza rapid si eficient. Temperatura trebuie sa se situeze undeva intre 30 si 37 grade iar jetul de apa trebuie sa insiste in special in zona gatului.

Citeste si Gomajul, cura de tinerete pentru corpul tau

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân