Un stil de viata activ poate preveni cancerul

  • Publicat:
Un stil de viata activ poate preveni cancerul
Un stil de viata activ poate preveni cancerul

Oamenii care desfasoara activitati fizice intense prezinta mai putine probabilitati de a se imbolnavi de cancer, comparativ cu cei care au un stil de viata mai sedentar, a anuntat, joi, un grup de cercetatori coordonat de Ministerul Sanatatii din Japonia.

Studiul, publicat in American Journal of Epidemiology, a fost realizat pe circa 80.000 de persoane, femei si barbati, cu vârste cuprinse intre 45 si 74 de ani, din noua regiuni ale Japoniei .
In cadrul cercetarii, persoanele implicate au fost impartite in patru grupuri, conform cu rata metabolica personala de activitate, determinata de perioada de timp pe care respondentii o petrec stând, mergând, dormind si facand exercitii.

In rândul barbatilor care practicau multe activitati fizice din grupul analizat, riscul de a se imbolnavi de cancer a fost cu 13% mai scazut comparativ cu grupul cel mai sedentar.
In ceea ce priveste femeile, riscul de imbolnavire de cancer este cu 16% mai scazut in randul femeilor active, comparativ cu cel prezentat de femeile sedentare.

"Au fost facute multe cercetari in trecut, in Occident, despre relatia dintre stil de viata si dezvoltarea cancerului. Cu toate acestea, cercetarea noastra este prima de aceasta marime si cu acest scop din Japonia", a declarat doctorul Manami Inoue, sef de sectie la National Cancer Centre.
"Cercetarea noastra a analizat totalitatea activitatilor fizice pe care o persoana le face de-a lungul unei zile, nu doar exercitiile fizice pe care oamenii le fac la fitness sau in timpul liber", a mai precizat Inoue.

Rezultatele studiului arata ca este mai putin probabil ca femeile japoneze sa se imbolnaveasca de cancer daca au un stil de viata activ si fac exercitii fizice in mod regulat.
Totodata, studiul mai arata ca exista un risc mai mare in randul barbatilor sa se imbolnaveasca de cancer la colon, ficat sau pancreas, in timp ce la femei, riscul de cancer la stomac este mai ridicat.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”