Uită şi iartă! Pentru inima ta…

Se spune că a greşi e omeneşte, dar a ierta e divin...Mai mult, noi studii medicale au demonstrat că a ierta oamenii care te-au rănit într-un fel sau altul este un proces care aduce beneficii pe termen lung în primul rând sănătăţii tale.
  • Publicat:
Uită şi iartă! Pentru inima ta...

Se spune că a greşi e omeneşte, dar a ierta e divin…Mai mult, noi studii medicale au demonstrat că a ierta oamenii care te-au rănit într-un fel sau altul este un proces care aduce beneficii pe termen lung în primul rând sănătăţii tale.

Medicii de la „Universitatea din California” au remarcat că persoanele care sunt mai tolerante (iartă, uită, sunt mai indulgente cu cei care le fac rău) se expun mult mai puţin riscului unor posibile afecţiuni cardiace.

Studiul a fost relativ simplu: doctorii americani au cerut celor 200 de voluntari să se gândească la un moment nefericit în care un prieten i-a jignit. Jumătate dintre ei s-au gândit la reacţia de furie, jumătatea cealaltă fiind încurajată să aibă o abordare mai îngăduitoare. Toţi participanţii la studiu au fost monitorizaţi pentru a detecta tensiunea arterială şi ritmul cardiac.

Cel care a condus întreaga cercetare, Dr Britta Larsen, a declarat că grupul celor furioşi a prezentat cea mai mare creştere a tensiuni arteriale comparativ cu cel de-al doilea grup. Iar efectul a persistat pe termen lung, chiar şi după o perioadă de pauză de la exerciţiul emoţional.

Deşi studiul nu a fost unul de proporţii mari, rezultatele lui sugerează că iertarea are capacitate de protecţie în faţa impactului fizic al momentelor stresante. Deşi pe termen scurt creşteri ale tensiunii arteriale nu implică consecinţe dăunătoare asupra organismului, în timp presiunea arterială creşte riscul atacului de cord sau accidentului vascular cerebral.

Citeşte şi: Simptomele atacului de cord, diferite în cazul femeilor

Ai palpitaţii? Ce înseamnă şi ce trebuie să faci?

Ceapa roşie combate inflamaţia, diabetul şi bolile de inimă

Sursa: DailyMail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân