Tratamente naturale pentru par

Parul tau este uscat, fragil sau lipsit de stralucire? Uita de toate tratamentele cosmetice costisitoare care iti pot face mai mult rau decat bine. Secretul unui par minunat se afla in... bucataria ta!
  • Publicat:
Tratamente naturale pentru par
Tratamente naturale pentru par

Masca cu maioneza
Masca cu maioneza poate revigora parul uscat si degradat. Cum se procedeaza? Pentru inceput cumpara-ti un borcan de maioneza sau in cazul in care vrei sa fii sigura ca toate ingredientele sunt naturale, o poti face chiar tu acasa. Vei avea nevoie de folie de plastic pentru ambalat si cateva prosoape. Aplica maioneza pe parul uscat, incepand prin a masa scalpul si radacinile. Intinde apoi restul de maioneza pe intreaga lungime a parului. Daca parul tau este degradat la varfuri, poti insista asupra acestei zone.

Infasoara-ti parul cu folia de plastic pentru ca maioneza sa nu se scurga pe haine si pentru a putea actiona mai bine asupra parului degradat. Peste folia de plastic infasoara un prosop incalzit cu uscatorul de par. Caldura va ajuta masca naturala sa isi faca mai bine efectul. Dupa aproximativ 10 minute, indeparteaza prosopul si inlocuieste-l cu altul incalzit pe care sa il lasi tot 10 minute.

Indeparteaza prosopul si folia de plastic. Samponeaza-ti parul ca de obicei. Daca simti ca parul tau inca mai este gras de la maioneza il poti sampona de doua ori. Acest tratament pentru parul degradat repetat o data la o luna, iti poate face parul matasos si stralucitor.

Daca parul tau este foarte degradat la varfuri, poti repeta acest tratament de mai multe ori pe luna, aplicand maioneza doar la varfuri. In cazul in care parul este in mod natural gras, evita sa aplici aceasta masca si la radacini.

Solutii rapide pentru parul gras
Daca parul tau este gras, probabil ca esti nevoita sa il speli in fiecare zi pentru a nu avea un aspect neplacut, uleios. Dar sunt zile in care chiar nu ai timp sa iti speli parul si trebuie sa arata bine. Cum procedezi? Poti face ca aspectul de par gras sa dispara cu ajutorul amidonului de porumb.

Pentru aceasta procedura ai nevoie de o cutie de amidon de porumb si o pensula moale pentru machiaj. Pune intr-un recipient amidonul de porumb si baga pensula pentru machiaj in acesta. Cu ajutorul unui pieptan, fa-ti o carare pe mijlocul capului. Pudreaza cu pensula pentru machiaj amidonul de porumb la radacinile parului. Repeta aceeasi actiune facandu-ti mai multe carari si aplicand amidon de porumb pe toata suprafata scalpului. Lasa aproximativ 10 minute amidonul in par pentru ca acesta sa aiba timp sa absoarba surplusul de sebum din parul tau. Dupa ce acest timp a trecut, cu o perie sau un pieptan des, perie-ti parul pentru a indeparta amidonul de porumb.

Pentru reimprospatarea culorii parului
Culoarea naturala a parului tau nu iti mai place, dar nu esti decisa sa recurgi la vopselele chimice? Poti apela la trucuri naturale. Aceste trucuri pot fi folosite si in cazul in care ai fost vopsita dar culoarea a devenit stearsa si nu te mai multumeste.

Pentru inceput pune cam un sfert de litru de apa la fiert in care sa adaugi intr-un saculet urmatoarele ingrediente, in functie de culoarea parului tau si rezultatele pe care doresti sa le obtii:

  • pentru brunete – o mana de frunze de rozmarin (poti sa adaugi ramurele intregi sau le poti marunti cu mana);
  • pentru blonde – o mana de musestel uscat;
  • pentru tonurile roscate deschise – un morcov dat prin razatoare;
  • pentru tonurile de roscat aprins – o sfecla rosie data prin razatoare.

Pune ingredintele adecvate tipului tau de par intr-o bucata de material sau intr-un saculet si adauga-le in apa fierbinte, lasandu-l cam 10 minute. Samponeaza-ti si clateste-ti parul ca de obicei, apoi clateste-te cu acea infuzie calda (Atentie! Nu fierbinte!). Daca vei repeta acest tratament de cateva ori pe luna, parul tau isi va pastra o culoare stralucitoare.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pierderea sarcinii
Pierderea sarcinii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”