Tratament revolutionar pentru diabet

Persoanele afectate de diabet zaharat de tip 2 au o noua speranta: Bayetta
  • Publicat:
Tratament revolutionar pentru diabet
no title

Persoanele afectate de diabet zaharat de tip 2 au o noua speranta: Bayetta, tratament revolutionar prezentat sub forma de solutie injectabila. Acesta a fost lansat pe piata romaneasca cu ocazia Zilei Internationale a Diabetului de catre compania farmaceutica Eli Lilly&Company.

Bayetta permite auto-reglarea fiziologica a glicemiei prin multiple mecanisme, intre care stimularea secretiei de insulina a celulelor beta pancreatice si reducerea solicitarii functionale a acestora.

Bayetta are aceleasi mecanisme de actiune ca si hormonul incretinic uman GLP-1 (glaucon-like peptide 1): creste secretia de insulina dependenta de glucoza, restabileste prima faza a insulinosecretiei, scade secretia de glucagon, reduce productia hepatica de glucoza, incetineste evacuarea continutului gastric, reduce aportul alimentar.

Tratamentul este indicat in tratamentul diabetului zaharat de tip 2 in asociere cu metformina si/sau derivati de sulfoniluree, pentru pacientii ce nu au reusit sa obtina un control glicemic adecvat cu terapia precedenta chiar la doze maxime tolerate.

Expertii promit o imbunatatire de durata a controlului glicemic, lucru demonstrat in multiple studii de specialitate desfasurate pe durate de timp de pana la trei ani si jumatate. Totodata s-a demonstrat ca Bayetta a determinat scadere in greutate, spre deosebire de tratamentul cu insulina, ce duce la castig ponderal.

Bayetta este primul medicament dintr-o noua clasa terapeutica (incretin mimetice), aprobat in Statele Unite ale Americii si in Uniunea Europeana pentru obtinerea si mentinerea controlului glicemic la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. In prezent, sunt peste 1 milion de pacienti tratati cu Bayetta in lume.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”