Top terapii pentru un ten stralucitor

Cum trebuie sa-ti ingrijesti tenul in functie de varsta? Care sunt tratamentele indicate si frecventa lor? Cum poti elimina petele tenului? Care este anotimpul optim pentru stergerea petelor? Cum actioneaza masajul de drenaj limfatic asupra fetei?
  • Publicat:
Top terapii pentru un ten stralucitor
Top terapii pentru un ten stralucitor

Cum trebuie sa-ti ingrijesti tenul in functie de varsta? Care sunt tratamentele indicate si frecventa lor? Cum poti elimina petele tenului? Care este anotimpul optim pentru stergerea petelor? Cum actioneaza masajul de drenaj limfatic asupra fetei?

15-25-35 ani 
Luciana Stanciu, estetician Eden Spa
La 15-25 de ani, demachierea, tonifierea, exfolierea (de 2 ori pe saptamana cu un produs gomant neabraziv) si aplicarea o data la 7 zile a unei masti purifiante si a unui produs hidratant – sunt secretele ingrijirii corecte. La cabinetul de cosmetica este indicat un tratament de curatare in profunzime o data pe luna.

La 25-35 de ani, demachierea si tonifierea zilnica sunt obligatori alaturi de exfoliere de 3 ori pe saptamana. Sunt recomandate produsele cosmetice cu un continut redus de acizi de fructe si cremele hidratante. La cabinetul cosmetic este ideal sa urmezi un tratament cu acizi din fructe saptamanal, timp de 6 saptamani si un tratament de intretinere o data pe luna.

Pentru tenul trecut de 35 de ani solutiile sunt: exfolieri de 3 ori pe saptamana cu cosmetice cu enzime, folosirea cremelor cu vitamina C sau acid hialuronic, masti saptamanale cu fructe (portocale, capsuni) sau iaurt. La cabinetul de cosmetica: tratamente cu acizi de fructe, hidratare si regenerare.
Eden Spa, Bd. Primaverii nr. 39, Bucuresti, tel.: (021)316.81.48

Masaj de drenaj limfatic
Mihaela Stanica, kinetoterapeut My Club Gym&Form Salon
Masajul facial poate da rezultate extraordinare in combinatie cu masca hidroplastica. Cu ajutorul masajului cosmetic putem preveni sau atenua ridurile, putem scapa de acnee sau imbunatati radical calitatea pielii. Masajul terapeutic pe care il practicam regleaza drenajul limfatic (indicat in probleme precum cuperoza, descongestionarea fetei), trateaza migrenele, are efect antirid si ajuta la activarea circulatiei sangvine.

Pentru a accentua efectele acestui masaj, folosim cateva tipuri de masti faciale de ultima generatie. Masca antirid are la baza derivate din alge, extract natural de vitamina C din portocale si marar. Este folosita inclusiv in tratamentele de depigmentare, in cazul tenului cu pete de cuperoza si are efect de energizare, hranire si lifting.
My Club Gym&Form Salon – Str. Dr. Panait Iatropol nr. 29 (Piata Cotroceni), tel.:/fax: (021)410.37.38

Stergerea petelor
Dr. Viviana Iordache, Miko Beauty Palace
Din cauza faptului ca razele puternice ale soarelui produc efecte negative asupra tenului care a suportat terapii de stergere a petelor, accentuandu-le, aceste procedee se efectueaza in intervalul toamna-primavara. Pentru zone neexpuse, gat, decolteu, spate, se pot face cel tarziu cu o luna inainte de merge la plaja. Vara sunt recomandate cremele depigmentante.

Toamna se incep, insa, cele mai eficiente tratamente. Lumina inalt pulsata este metoda cea mai sigura si mai spectaculoasa. Se bazeaza pe absorbtia selectiva a luminii in pigmentul din pete, ceea ce ne fereste de riscuri. Tratamentul se poate aplica pe toate tipurile de pete si se desfasoara de obicei intre 1 si 3 sedinte la 3-5 saptamani una de alta.

Dupa sedinta, pata se inchide la culoare pentru 7-10 zile, iar apoi dispare. Peeling-ul chimic are risc de fotosensibilizare (anumite tipuri de melasma se pot chiar agrava). Se face in 4-6 sedinte lunare. Dupa sedinta, pielea se inroseste, apoi la cateva zile se cojeste ca dupa o arsura solara puternica si tine cateva zile. Se face pe toata fata, nu doar pe pete.
Miko Palace, Str. Nicolae Iorga nr. 19, tel.: (021)212.92.50/51

Microdermabraziune cu microsfere de sticla
Dr. Andreea Iftimie, salonul Fazzada
Prima faza a tratamentului consta in aspirarea pielii cu presiune negativa, data de pompa de vacuum a aparatului medical Maya Peel Butterfly. In faza a doua, microsferele de sticla sunt pulverizate asupra pielii, jetul lor antrenand cu ele si celulele „moarte” de pe suprafata pielii care astupa tenul.

Apoi, cristalele sau microsferele restante pe piele sunt aspirate. In continuare, se aplica o masca reparatoare peste care se aseaza o alta masca de tip Zorro, peste care se actioneaza cu o proba de lucru speciala a aparatului ce emite lumina de culoare albastra – cu rol de calmare si dezinfectare – si microvibreaza cu o frecventa ce permite produsului sa fie trimis in profunzimea dermului. In incheiere, tenul se hidrateaza cu ajutorul aparatului Synergica, ce utilizeaza un tip special de curent electric continuu modificat, cu ajutorul caruia se penetreaza serul Hydrance.
Fazzada – Str Rachmaninov 23, Sect. 2, Bucuresti, tel.: (021)230.18.01

Peeling Rose de mer
Cosmina Iancu, estetician Institutul Maria Galland
Este un tratament eficient ce foloseste un amalgam de pudre naturale, format din plante, alga rose de mer, oligoproteine, sare de mare si calciu, in combinatie cu o solutie compusa din apa de mare si perhidrol, cu efect curativ asupra pielii. Supunandu-te acestei proceduri, te poti astepta la o exfoliere profunda, ce poate dura 2, 3 zile.

Cu toate acestea, nu trebuie sa iti intrerupi activitatea cotidiana, putand acoperi prin machiaj cojile rezultate in urma acestei proceduri. De cate ori este necesar, se aplica o crema cu proprietati regenerante. Ca urmare a exfolierii, este garantata imbunatatirea texturii si tonusului tegumentului. Tratamentul este indicat pentru tenurile cu riduri superficiale, vergeturi, pete pigmentare (cauzate de soare), pori dilatati, acnee, cloasma gravidala, cicatrici. Institut Maria Galland, Soseaua Pipera nr. 9-11, Bucuresti
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Adevaruri si mituri despre celulita
Adevaruri si mituri despre celulita
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”