Tonifiaza-ti organismul cu extracte din plante!

Marturii ale civilizatiei egiptene, chineze sau indiene arata ca inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au descoperit efectele benefice ale plantelor in vindecarea diverselor boli, in crearea si pastrarea unei stari de bine zi de zi. Ei administrau inte
  • Publicat:
Tonifiaza-ti organismul cu extracte din plante!
Tonifiaza-ti organismul cu extracte din plante!

Fitoterapia este arta de a obtine sanatate fizica si echilibru psihic cu ajutorul uleiurilor esentiale, al celor aromatice dar si cu ajutorul esentelor naturale concentrate obtinute din plante.  Aceste uleiuri patrund in organism cu scopul de a-si oferi efectele deosebite prin inhalarea vaporilor odata cu aerul sau prin absorbirea lor la nivelul pielii. Fiecare aroma provenind de la o anume planta are efectele ei, pe care, odata cunoscute, le poti folosi foarte usor. Sunt arome care te relaxeaza cum este portocala, sunt efecte care au efecte uimitoare asupra pielii, cum ar fi cele de levantica sau angelica, dar sunt si arome care te ajuta sa scapi de durerile de cap, de problemele respiratorii si chiar de dureri de stomac.

Dupa o zi obositoare, iti doresti o metoda de tonifiere rapida, care sa te faca sa vezi lumea cu alti ochi? Pentru astfel de efecte, poti alege uleiurile volatile de busuioc, pin, menta, coriandru sau fenicul. Aceste plante au acelasi efect relaxant si daca le utilizezi la bai aromatice sau daca le pui intr-o lampa de aromoterapie.

O baie aromatica cu efect  de tonifiere se poate obtine punand in cada 20-30 de picaturi de ulei volatil, care va forma o pelicula fina deasupra apei. Aceasta va adera la pielea ta cand te vei cufunda in apa, oferindu-ti o stare de bine extraordinara. Dupa 20 de minute, infasoara-te intr-un halat de baie pufos si  savureaza momentele de relaxare ale trupului.

Daca nu poti face o baie de acest fel, rasfata-te cu vaporii uleiului aromat ales intr-o lampa de aromoterapie. In cateva minute, atmosfera din camera in care esti, se va lumina parca si vei simti cum iti recapeti prospetimea si pofta de viata dupa care tanjesti atat de mult.

Alege cu mare atentie uleiurile si cosmeticele pe baza de extracte din plante, ca sa nu nimeresti parfumuri artificiale, care nu vor avea nici pe departe efectele dorite, putand chiar sa-ti cauzeze dureri de cap.

Uleiul de menta – este indicat  in zilele foarte calduroase, deoarece da senzatia de racoare, de prospetime. Este de asemenea recomandat persoanelor mai impulsive, deoarece este asemenea unui dus racoros care diminueaza iritabilitatea si nervozitatea.

Uleiul de busuioc – este indicat persoanelor epuizate sau astenice, intrucat imbina intr-un mod armonios efectul de relaxare cu cel de revitalizare si chiar cu cel de stimulare.

Uleiul de lamaie – este preferat de persoanele care sufera de pe urma traiului sedentar, deoarece are o aroma care confera prospetime, limpezime si claritate creand o stare de destindere si de buna dispozitie.

Uleiul de portocala – produce o stare de multumire, de relaxare si usureaza somnul.

Ulei de lavanda – calmeaza tensiunile psihice si favorizeaza trecerea graduala catre starea de somn. Acest ulei este preferat mai ales de femei deoarece are o aroma foarte rafinata si delicata.

Uleiul de trandafir – folosit in doze mici, confera o stare placuta de confort, inlatura tensiunea psihica si musculara, creeaza o predispozitie spre relaxare. Este probabil cea mai rafinata aroma cu efect relaxant.

Ulei de brad – la fel ca si uleiul de pin, transmite vigoare, confera un sentiment de siguranta si stabilitate. Este recomandat pentru persoanele care se simt slabite, fara vlaga.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 trucuri pentru a-ti recapata energia
5 trucuri pentru a-ti recapata energia
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”