Tocurile inalte: sexy si… nesanatoase!

Pentru frumusete, femeile rabda, sufera si fac numeroase compromisuri. Chiar daca asta inseamna sa poarte o incaltaminte cu care abia reusesc sa isi tina echilibrul.
  • Publicat:
Tocurile inalte: sexy si... nesanatoase!
Tocurile inalte: sexy si... nesanatoase!

Tocurile inalte reprezinta, fara doar si poate, eternul feminin. Orice femeie care se respecta trebuie sa aiba cel putin o pereche de pantofi sau sandale cu tocuri de peste 5 centimetri. Am putea sa le numim un must, daca e sa ne luam dupa moda. Cand vine vorba de sanatate insa, lucrurile se complica.

Pentru frumusete, femeile rabda, sufera si fac numeroase compromisuri. Chiar daca asta inseamna sa poarte o incaltaminte cu care abia reusesc sa isi tina echilibrul. Daca te regasesti in aceasta descriere, tine minte: tocurile si sanatatea picioarelor nu sunt compatibile!

Mai jos gasesti numeroase argumente menite a te convinge sa renunti macar uneori la tocuri.

1. Alunecarea picioarelor, bataturi si unghii incarnate
Incaltamintea cu tocuri iti supune picioarele la o pozitie deloc naturala. Picioarele tale vor aluneca, iar toata greutatea va fi sustinuta neuniform, doar de partea din fata a talpilor. Astfel, este provocata o frictiune intre incaltaminte si picioare, care da nastere de cele mai multe ori la presiuni dureroase, bataturi si unghii incarnate.

2. Pozitia pe varfuri a picioarelor, afectiuni ale tendonului lui Ahile
Pozitia arcuita a piciorului menita sa se muleze pe forma incaltamintei cu tocuri duce la o contractie incorecta a tendonului lui Ahile (cel mai mare tendon din corpul uman care permite miscarea degetelor) in timpul mersului sau in timpul alergatului. Urmeaza numaidecat dureri articulare si, in cazuri extreme, ruperea partiala sau totala a tendonului.

3. Mentinerea cu greu a echilibrului si postura incorecta a corpului
Tocurile inalte pot duce la deformarea posturii corpului unei femei. O femeie pe tocuri va incerca intotdeauna sa isi mentina echilibrul, inclinandu-si corpul inspre spate sau in fata pentru a contrabalansa pozitia de inclinare la care o obliga incaltamintea.
Aceasta postura a corpului nu face insa nimic altceva decat sa mentina muschii gambelor si ai genunchiului intr-o pozitie nesanatoasa, ce poate degenera in dureri de spate, pierderi de echilibru si chiar osteoartrita la genunchi.

4. Monturile, piciorul plat, degetele in ciocan
Tocurile purtate timp indelungat pot duce chiar la deformarea picioarelor. Astfel, pot aparea monturile, care sunt devieri laterale ale degetelor mari de la picior, grifa digitala cunoscuta si sub numele de "degete in ciocan", platfusul si metatarsalgia lui Morton – ingrosarea tesutului nervos dintre cel de-al treilea si cel de-al patrulea deget de la picioare (furnicaturi si dureri la nivelul oaselor metatarsiene).

Toate aceste afectiuni sunt extrem de neplacute si au consecinte deosebit de grave, de la deformarea piciorului pana la deformarea mersului si dificultatea gasirii unei incaltaminte potrivite.

Tu cat de des porti tocuri?

Citeste si Picioare sanatoase si sexy

Urmărește CSID.ro pe Google News
Unde se ascund microbii in locuinte?
Unde se ascund microbii in locuinte?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân