Sufera baba la frumusete, dar chiar asa?

implanturile cu silicon pot creste riscul aparitiei unor afectiuni mamare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sufera baba la frumusete, dar chiar asa?
Sufera baba la frumusete, dar chiar asa?

Implanturile mamare din silicon sporesc riscul de aparitie al unor forme rare de cancer al sistemului limfatic (ALCL), potrivit unui studiu olandez. Cercetatorii au analizat posibila legatura dintre cancer si implanturile de silicon dupa ce au identificat doua paciente care sufereau de ALCL.

Tumorile erau amplasate in zona inconjuratoare implanturilor de silicon. Cu toate acestea, riscul total de aparitie al ALCL este foarte mic, autorii studiului ajun­gand la concluzia ca doar 0,1-0,3 femei din 100.000 cu implanturi mamare vor fi atinse de aceasta maladie.

„Sunt doar nis­te ipoteze preliminarii si nu sunt suficient de puternice pentru a afirma cu certitu­dine ca implanturile mamare conduc la cancer limfatic”, anunta expertii.

Ipohondrie si Internet

Aproximativ un sfert dintre utilizatorii de Internet au facut cautari online pe teme me­dicale, o treime dintre acestia mergand la medic pentru investigatii suplimentare dupa ce s-au autodiagnosticat cu boli grave, se arata intr-un studiu realizat de Microsoft Research, citat de dailymail.co.uk.

Aceasta tendinta a oamenilor de a se autodiag­nos­tica, folosind informatiile de pe Internet si preluandu-le pe cele care indica boli foar­te grave, case traduce prin „cyberhondrie”, un termen folosit inca din 2001.

Conform studiului, cei care isi dau cele mai grave diagnostice sunt, de obicei, persoane care trateaza computerul ca un expert.

Atentie, sef rau!

Angajatii tratati prost de sefi prezinta mai multe riscuri de maladii cardiace, anunta un studiu suedez. Sefii rai contribuie nu doar la instaurarea unui climat stresant la locul de munca, ci si la cresterea ratei de boli car­dia­ce in randurile angajatilor.

Echipa me­di­­cilor suedezi a descoperit o asociere puter­nica si direct proportionala intre mana­ge­men­tul defectuos si riscul crescut de in­farct si alte maladii cardiace, in urma acestui studiu, efectuat pe un esantion de peste 3.000 de angajati.

In plus, efectul poate avea efecte cumulative – riscul de aparitie a maladiilor cardiace este cu atat mai mare cu cat angajatul lucreaza mai multi ani pentru aceeasi companie.

Citeste si Fii in forma de zile mari!
Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân