Stela Popescu a murit la 81 de ani. Care este cauza morţii

Stela Popescu a murit. Actriţa de 81 de ani a fost găsită moartă în propria casă. Vecinii s-au panicat pentru că actriţa nu răspundea la uşă. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme.Actriţa şi-a găsit sfârşitul în urma unui stop cardio respirator.
  • Publicat:
Stela Popescu a murit la 81 de ani. Care este cauza morţii

Stela Popescu a murit. Actriţa de 81 de ani a fost găsită moartă în propria casă. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme.

Actriţa şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident vascular cerebral hemoragic. Acesta poate avea drept cauză apariţia unei cantităţi de sânge în ţesutul cerebral, care se poate datora unui puseu de tensiune arterială ce forţează vasul ce irigă acel ţesut şi îl fisurează, unor malformaţii vasculare deja existente (aşa cum sunt: anevrismul, angiomul), unor tulburări de colagulare sau unui tratament cu medicamente anti-coagulante.

Simptomele care apar: paralizia unei jumătăţi de corp (hemiplegie), tulburări de vorbire şi percepţie a realităţii, reducerea câmpului vizual, tulburări de sensibilitate,  paralizia unor nervi cranieni, asimetrie facială, tulburări de personalitate, toate în funcţie de teritoriul unde s-a produs accidentul vascular.

Actriţa a trăit intens, atât în faţa scenei, cât şi în spatele ei. Avea zâmbet, energie, poftă de viaţă. Alături de Alexandru Arşinel, cunoscuta actriţă a format, timp de 40 de ani,  unul dintre cele mai reuşite cupluri de revistă.

Stela Popescu iubea viaţa şi trece întotdeauna peste momentele grele cu zâmbetul pe buze. Pierderea soţului ei, Puiu Maximilan, care i-a stat alături 29 de ani, a fost unul dintre momente care a marcat-o. Stelea Popescu îşi amintea întotdeauna cu dragoste despre chimia aceea specială care le-a marcat relaţia. Despre secretul unui mariaj fericit, actriţa spunea că „trebuie să-ţi aştepţi bărbatul cu dragoste – că se simte de la intrare, când a deschis uşa să simtă că-l iubeşti sau că nu-l iubeşti. Să fii curată, să fii cochetă, dar simplă acasă. Şi el să fie relaxat, şi lui să-i fie bine acasă, nu să-i creezi starea aia de înţepeneală”.

Stela a adoptat alături de soţul ei şi o fată, Doina, fosta soţie a actorului Radu Gheorghe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”