Somn usor si sanatate!

Cu cat o persoana doarme mai putin, cu atat este mai expusa riscului de a contracta o raceala.
  • Publicat:
Somn usor si sanatate!
no title

Persoanele care dorm mai putin de 7 ore pe noapte sunt de 3 ori mai expuse ris­cului de a contracta o raceala decat per­soa­nele care dorm cel putin 8 ore pe noap­te, potrivit unui studiu publicat in revista americana Archives of Internal Medicine.

Cercetarile anterioare au demonstrat deja faptul ca lipsa somnului slabeste sistemul imunitar, sustin autorii lui. Voluntarii care dormeau intre 7 si 8 ore pe noapte pre­zen­tau cea mai scazuta rata a imbolnavirilor cauzate de maladiile cardiovasculare si cea mai scazuta rata a mortalitatii, in general.

Dar studiul facut acum pe 153 de persoane a stabilit o legatura direct proportionala intre lipsa somnului si sensibilitatea in fata racelii: cu cat o persoana doarme mai putin, cu atat este mai expusa riscului de a contracta o raceala.

Fata nevazuta a terapiei pentru menopauza

Tratamentele hormonale administrate in mod traditional femeilor aflate la meno­pau­za intensifica procesul de distrugere a te­suturilor cerebrale, care apare in mod nor­mal in urma inaintarii in varsta, potrivit unui studiu american.

A durat 8 ani, iar la el au participat 1.400 de voluntare, ale caror cre­iere au fost examinate prin interme­diului imagisticii prin rezonanta magnetica (RMN). Investigatiile, efectuate la inceputul si sfar­si­tul studiului, demonstreaza o usoara mic­so­rare a volumului creierului femeilor care au urmat aceste tratamente hormonale.

Cafeaua trezeste si halucinatiile
Marii consumatori de cafea prezinta de 3 ori mai multe riscuri de a avea halucinatii auditive decat persoanele care consuma zilnic maximum o ceasca din aceasta bautura, aflam dintr-o cercetare britanica.

Cei care consuma zilnic mai mult de 7 cesti de cafea sunt de 3 ori mai predispusi la astfel de halucinatii decat cei care se limiteaza la una pe zi.

Cercetatorii britanici au precizat, totusi, ca nu au stabilit o legatura directa intre cofeina si halucinatiile auditive, spunand ca este posibil ca marii bautori de cafea sa aiba deja o personalitate mai predispusa catre acest tip de afectiune.

Citeste si Cum sa scapi de oboseala
               Ma gandesc la mine

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Trateaza-ti cearcanele natural
Trateaza-ti cearcanele natural
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân