Somn usor, insomnie! Hypnos ma iubeste iar…

Sunt foarte obosita! Ma simt rau, epuizata si parca ziua nu mai are 24 de bucati de ore! Risc sa devin o anxi-depresiva si asta doar pentru ca nu dorm!
  • Publicat:
Somn usor, insomnie! Hypnos ma iubeste iar...
Somn usor, insomnie! Hypnos ma iubeste iar...

Sunt foarte obosita! Ma simt rau, epuizata si parca ziua nu mai are 24 de bucati de ore! Risc sa devin o anxi-depresiva si asta doar pentru ca nu dorm! Si e ceva de cand nu dorm! Intreaga zi sunt semi-adormita, dar cum se lasa seara sunt treaza tun! Si o armata de ganduri negre-mi trec prin cap, marsaluind hipnotic.

Ma irita orice, sunt susceptibila si tot mai greu imi potolesc o agresivitate permanenta ce zace-n mine! Atentia mi s-a diminuat dramatic, o lipsa crasa de eficacitate si randament de orice fel treneaza-n mine si tot mai dese si mai grave sunt lapsusurile si dificultatile de concentrare!

Ce Doamne iarta-ma se-ntampla cu mine, nu stiu! Si daca la un moment dat adorm, visez urat! Nu urat… chiar groaznic! Si ma trezesc leoarca de transpiratie si speriata, si-apoi regret c-am adormit! Asa arata viata mea de ceva vreme!

PUTEREA GANDURILOR POZITIVE
– Aseara am adormit devreme (sau relativ devreme) pe la 12… am cazut lata imediat ce m-am bagat in pat. Am adormit gandindu-ma la Sarbatorile de iarna de cand eram copil. Am adormit (dupa mult timp) cu zambetul pe buze. Insa la 2:47 m-am trezit, aparent fara un motiv anume, si neam, n-am mai dormit pana spre ziua.

Iar dimineata ma simteam ca-n mijlocul celei mai crunte gripe (aviare); ameteli, cefalee, stare de vertij, ca o mahmureala ce nu trece cu nimic, ochi nisiposi, picioare moi si-un somn malaric care nu voia sa plece cu nimic.

Si daca noaptea nu reusesc sa pun geana pe geana, spre dimineata, cand se lumineaza, pavlovian ma loveste somnul, si-as da orice sa pot ramane-n pat. Ma consolez insa cu gandul ca diseara voi avea o lunga noapte de odihna, cu somn neintrerupt si linistitor, iar maine voi fi fresh can-can, plina de energie si avant.

Caci, la cat de obosita sunt in zorii zilei, e imposibil ca inconstientul meu sa mai gaseasca resurse pentru inca o noapte nedormita! Dar ce pacat ca viata „bate filmul”, mai ales pe cel cu happy end.

INSOMNIE, SOMNIFERE SI ALCOOL – Trecand ceva mai bine de 3 saptamani de cand nu dorm cum trebuie, am inceput sa ma ingrijorez serios si asta mi-a ingreunat situatia. Am incercat in fel si chip sa imi adorm ceea ce medicii numesc „insomnia”, lucru care, firesc, s-a reintors impotriva mea, mentinandu-ma si mai treaza ca pana acum, mai tensionata, mai stresata si mai frustrata ca oricand.

Si singura solutie a fost sa dorm mai mult diminetile (sa-mi neglijez serviciul) ceea ce n-a facut decat sa-mi agraveze d-na INSOMNIA (si-o scriu cu Caps caci recunosc ca este cea mai importanta problema a vietii mele azi).

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Secrete pentru un somn usor si o piele frumoasa

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”