Simptome banale, rezolvări din mers

Daca te-a luat prin surprindere un simptom al unei afectiuni mai vechi sau mai noi nu intra in panica.
  • Publicat:
Simptome banale, rezolvări din mers
Simptome banale, rezolvari din mers

Ce faci cand simptome banale precum sughitul sau durerile de burta te iau pe neasteptate in cele mai nepotrivite momente? Ai nevoie de un remediu urgent desigur, dar unde il gasesti? Iata cateva sfaturi care sa te ajute pana ajungi la farmacie:

Durerea „de burta” sau durerea abdominala. Apare din mai multe motive, cele mai frecvente fiind menstruatia, diareea si constipatia, insa poate ascunde afectiuni mai grave: ale rinichilor, colonului, pancreasului, ficatului, ovarelor.

Remedii: ceaiuri care te ajuta sa elimini mai repede fecalele sau comprese calde care alina durerile menstruale.

Pont: constipatia cedeaza mai usor cu cafea sau iaurt, iar diareea daca mananci o bucatica de branza cu paine prajita. Pentru durerile care cedeaza mai greu, chiar si dupa tratamente alopate, e nevoie de un consult de specialitate.

Palpitatii. Nu doar cardiacii se plang de palpitatii, ci si persoanele sanatoase, si asta din pricina stilului haotic de viata, exceselor alimentare, consumului exagerat de cafea si tutun, hormonilor, efortului fizic ridicat, anemiei, depresiilor si chiar climei.

Daca te-au luat prin surprindere, cel mai important este sa-ti pastrezi cumpatul si sa nu intri in panica. Aseaza-te pe un scaun, inspira adanc si incearca sa te linistesti. Un pahar cu apa rece te poate ajuta in caz de ameteala si stari de lesin. Si nu in ultimul rand, ia in calcul vizita la cardiolog.

Durerile de cap. Migrenele si cefaleea cedeaza daca te retragi intr-o incapere slab iluminata, fara galagie, in care sa stai cateva minute linistita. Pentru durerile sinusurilor este nevoie de comprese calde aplicate pe zonele afectate. In plus, o solutie de apa cu sare te ajuta sa-ti desfunzi nasul si astfel senzatia de presiune la nivelul fetei dispare.

Sughitul. Iata un exercitiu scurt care te va scapa de neplacutele contractii: trage aer in piept si nu respira. Apoi inghite si mai trage o gura de aer. Inghite din nou. Ai grja, in tot acest timp sa nu expiri deloc, iar daca simti ca-ti iese o cantitate cat de mica de aer pe nas, foloseste-te de degete pentru a-l opri. Repeta exercitiul pana cand nu mai poti sa tii aerul in plamani.

Tinitusul sau tiuitul urechilor. Acele suieraturi, pocnete, fluieraturi ce sunt percepute ca provenind din interiorul urechii reprezinta de fapt un simptom al unor afectiuni otorinolaringologice sau nervoase.

Ce poti face sa scapi de ele? Pe moment retrage-te intr-o incapere linistita si incearca sa te relaxezi. Pe termen lung, renunta la cafea, tigari, nopti nedormite si la mp3 player daca iti place sa dai volumul la maxim. Consulta un specialist daca tiuitul devine persistent si deosebit de suparator!

Citeste si 4 simptome care nu trebuie ignorate!
Bea limonada!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân