Semne care prevestesc un avort

Avortul reprezinta pierderea sarcinii inainte de 20 de saptamani de gestatie. Pana la acest termen, fatul nu poate rezista in afara uterului mamei. Sarcina pierduta dupa 20 de saptamani, cand fatul poate sa supravietuiasca in mediul de afara, se numeste s
  • Publicat:
Semne care prevestesc un avort
Semne care prevestesc un avort

Primul semn si cel mai important, care prevesteste avortul, este sangerarea vaginala. Multe femei se confrunta insa cu pierderi de sange in primul trimestru de sarcina si, totusi, nu pierd sarcina. Cu toate acestea, pentru prevenirea oricarei probleme, orice femeie ar trebui sa se prezinte la doctor atunci cand are o sangerare, chiar si in cantitate redusa, si mai ales atunci cand elimina cheaguri de sange sau tesut celular.

Alte simptome ale avortului sunt:

* Dureri in regiunea pelvisului, mai mari decat cele menstruale
* Pierderea in greutate
* Scurgeri vaginale alb-rozalii
* Contractii dureroase la fiecare 5-20 de minute
* Scurgeri de sange maroniu sau rosu deschis
* Disparitia semnelor sarcinii (greturile matinale, sensibilitatea sanilor)

In cazul in care apare oricare dintre aceste simptome, se impune examenul genital. Medicul va determina starea uterului si a colului, daca este inchis sau deschis. Daca avortul a fost declansat, colul uterin este deschis, iar sarcina s-a oprit din evolutie. Daca avortul s-a produs si a treuct untimp, colul este fie inchis, fie deschis, in functie de cantitatea resturilor care au fost eliminate.

Pentru a stabili daca avortul s-a produs deja ori sarcina mai poate fi salvata, medicul va executa o ecografie. Pe langa aceasta procedura, mai sunt necesare o serie de teste de sange prin care se determina nivelul de hormoni specifici sarcinii.

Articol exclusiv online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”