Secretul longevitatii a murit

L-au "ucis" cercetatorii spanioli care ne informeaza ca longevitatea nu se explica printr-o mutatie genetica, ci printr-un stil de viata sanatos. Ei au analizat genele si densitatea osoasa a unui barbat de 113 ani (desemnat la un moment dat si cel mai bat
  • Publicat:
Secretul longevitatii a murit
Secretul longevitatii a murit

2/3 dintre barbati sunt afectati de pierderea parului

Poluarea poate provoca pierderea parului, le-a reiesit dintr-un studiu cercetatorilor britanici. Astfel, barbatii care locuiesc in zonele poluate prezinta mai multe riscuri de a-si pierde parul fata de cei care locuiesc in regiuni mai curate. Specialistii cred ca toxinele si substantele cancerigene ce se gasesc in aerul poluat pot contribui la pierderea parului prin blocarea mecanismului care produce proteina din care este format acesta.

Substantele poluante patrund in fluxul sangvin sau in pielea capului, tulburând capacitatea acesteia de a fabrica fire de par. Pierderea parului poate fi ereditara, insa mai multe studii indica faptul ca factorii de mediu contribuie, de asemenea, la acest fenomen. Pierderea parului, care afecteaza doua treimi dintre barbati, este un proces care are loc treptat. (…)

Cititi continuarea in editia tiparita.

Foto: PHOTOLAND

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân