Rinosinuzita cronica se trateaza cu miere

Mierea este noul tratament propus de medicii din Canada pentru afectiunile ORL.
  • Publicat:
Rinosinuzita cronica se trateaza cu miere
Rinosinuzita cronica se trateaza cu miere

Comparativ cu antibioticele, mierea de albine este mult mai eficienta in tratarea rinosinuzitei cronice, datorita proprietatilor puternic antiseptice pe care le are.

O echipa de experti ORL-isti din Canada a ajuns la concluzia ca mierea omoara majoritatea bacteriilor cunoscute, inclusiv pe cele rezistente la antibiotice, care fac dificila tratarea unora dintre infectii, printre care si rinosinuzita cronica.

Anumite bacterii patogene, precum Bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa) si Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus), se izoleaza de substantele anti microbiene in biofilme, care in ultimii ani au devenit aproape imposibil de penetrat, chiar si de cele mai puternice antibiotice.

Testele de laborator au aratat insa ca mierea este mult mai puternica decat antibioticele, fiind singura care poate sa distruga aceste biofilme si germenii aferenti. Pe langa afectiunile rino-laringiene, mierea este deosebit de eficienta si in cazul plagilor infectate, este un bun expectorant si imbunatateste tranzitul intestinal.

Citeste si Chirurgia te scapa de afectiunile sinusurilor
                  Health news

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân