Rana pe col, probleme menstruale si negi genitali

"Am 15 ani iar ciclul este foarte abundent şi cu cheaguri. Este normal? Unde mă pot adresa? Sunt foarte ameţită, nu mă pot duce la şcoală pe toată perioada. În momentul când mă ridic de pe scaun sunt toată udă...
Rana pe col, probleme menstruale si negi genitali
Rana pe col, probleme menstruale si negi genitali

Ciclu menstrual neregulat, abundent şi cu cheaguri, negi genitali şi răni pe colul uterin. Acestea sunt problemele cititoarelor noastre care au cerut sfatul Oanei Cuzino.

Probleme menstruale

„Am 15 ani iar ciclul este foarte abundent şi cu cheaguri. Este normal? Unde mă pot adresa? Sunt foarte ameţită, nu mă pot duce la şcoală pe toată perioada. În momentul când mă ridic de pe scaun sunt toată udă. Sunt din Piteşti şi aş dori să merg în Bucureşti pentru un consult. Menţionez că am şi glaucom juvenil, dar şi o mică problemă endocrină (o tendinţă de îngrăşare aşa mi s-a spus de către un medic de la Institutul Parhon).”

Este foarte bună iniţiativa ta de a merge la un nou control, Institutul Parhon este foarte potrivit. Nu îmi precizezi ce înseamnă „mică problemă endocrină?”. Dacă vrei, poţi să îmi scrii pe www.oanacuzino.ro. Cheagurile şi abundenţa sângelui menstrual sunt normale până la un punct, însă nu strică o ecografie abdominală şi un consult de specialitate.

Negi genitali

„De un timp (îndelungat) am negi genitali. Aş dori să ştiu dacă pot scăpa de ei. Cât de costisitor ar fi? Mulţumesc.”

Da, îndepărtarea acestora se poate face la o clinică de dermatologie, cu ajutorul laserului, în special. Dacă faceţi tratamentul la o clinică din cadrul unui spital de stat, plata se face prin intermediul asigurării de sănătate, deci nu trebuie să plătiţi nimic. Nu mai amânaţi, căci creşte riscul de a îmbolnăvi şi alt(ă)/e persoană/(e) dacă aveţi contact sexual.

Rană pe col

„Cum se tratează rănile de pe colul uterin? Mi-a fost recomandată cauterizarea. Ce sfat îmi daţi?”

Depinde de cauză, dar şi de mărimea rănii, adâncimea, stadiul inflamaţiei, rezultatul Babeş Papanicolau. Dacă leziunea nu răspunde la terapie locală şi sistemică este posibil ca aceasta să fie metoda cea mai eficientă de vindecare: cauterizarea. Discutaţi cu un medic cu experienţă în tratarea rănilor colului uterin.

Citeşte şi: Top 12 boli cu transmitere sexuala: simptome si tratament

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”