Pune somnul in topul prioritatilor tale!

Cu totii avem prea multe de facut, deci trebuie sa ne asiguram ca profitam la maximum de tot timpul pe care il petrecem in pat. Felul in care dormim noaptea are o mare influenta asupra cat de productivi sau cat de stresati suntem a doua zi.
  • Publicat:
Pune somnul in topul prioritatilor tale!
Pune somnul in topul prioritatilor tale!

La fel ca si alimentatia sanatoasa sau exercitiile fizice, somnul este esential pentru a ne simti bine intreaga zi. Pentru ca toti vrem sa fim sanatosi, este important sa profitam de fiecare noapte de somn pe deplin.

Iata cateva sfaturi pentru a fi cat mai relaxata ziua si pentru a dormi cat mai bine noaptea:

Nu mai amana!
Oricat de dificil ar fi, incearca sa reduci lista cu ceea ce ai de facut pentru ziua respectiva  si mergi cat mai devreme la culcare. Stresul si oboseala acumulate in timp se pot reduce prin cateva ore de somn in plus. De cate ori ai ocazia, culca-te mai devreme.

Ai grija de tine!
Daca nu poti renunta, ar trebui macar sa reduci alcoolul, cafeau sau tigarile. Toate acestea pot afecta negativ calitatea somnului. Exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa reduci tensiunea si stresul si sa adormi mai usor. Ceaiurile din diverse plante te pot ajuta sa scapi de insomnii. Infuzia din flori de tei este cunoscuta pentru proprietatile sale calmante. La fel si cea de sunatoarea.

Rezolva-ti toate treburile pana seara!
Daca ai ceva urgent de rezolvat, incearca sa rezolvi mai devreme decat era stabilit. Cel mai bine este sa iti alegi o zi anume in care sa iti rezolvi toate problemele ce pot fi rezolvate. Te vei simti mai bine stiind ca totul este aranjat. Astfel vei scapa de griji si vei reusi sa te relaxezi mai bine cand se apropie ora de culcare.

Pastreaza o ora regulata de somn!
Daca te vei culca in fiecare noapte la aceeasi ora, organismul tau se va obisnui cu ora respectiva, iar tie iti va fi mai usor sa adormi. Acelasi lucru este valabil si pentru ora de trezire. Daca vei avea o ora fixa, nu iti va mai fi greu sa te trezesti. Durata medie de somn pentru ca un adult sa se trezeasca ohnit este de 8 ore. Dar durata difera de la o persoana la alta. In timp ce unele persoane nu se simt odihnite dupa 10 ore de somn, altele se pot odihni in numai 6 ore de somn pe noapte.

Creeaza-ti o atmosfera relaxanta!
Ai grija ca in dormitorul tau sa fie o temperatura optima, nici prea cald nici prea frig, sa fie intuneric si liniste. Astfel vei avea parte de un somn linistit fara a fi tulburat de diversi stimuli cum ar fi zgomotul, lumina sau un pat inconfortabil. Aromaterapia este aliatul tau. Cateva picaturi de lavanda intr-o lampa de aromaterapie va raspandi in camera ta un parfum placut si relaxant.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fitness- silueta si sanatate de invidiat
Fitness- silueta si sanatate de invidiat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”