Probleme cardiace, articulare si emotionale

Cititoarele nostri ne-au trimis pe mailul redactiei cateva intrebari la care Oana incearca sa gaseasca raspunsuri.
  • Publicat:
Probleme cardiace, articulare si emotionale
Probleme cardiace, articulare si emotionale

Cititoarele nostri ne-au trimis pe mailul redactiei cateva intrebari la care Oana incearca sa gaseasca raspunsuri. Ce facem cand suntem mereu nemultumiti? E posibil ca o fetita de 12 ani sa aiba aritmii sau este vorba despre altceva? Durerile articulatiilor insotite de un trosnet sunt cauzate de alimentatia prea bogata in carne?

Nelinisti…


„Ma confrunt de foarte mult timp cu aceeasi problema: nemultumirea. Sunt foarte nemultumita atat de lucruri marunte, cat si de lucruri majore. Nimic nu-i pe placul meu, nimic nu ma multumeste. Si adeseori ma gandesc la sinucidere.”

Se intampla in viata sa traversam asemenea situatii, din care putem iesi acceptand ajutor din partea unui medic sau psiholog, cu care sa stam de vorba si sa identificam cat mai obiectiv cauza depresiei si a nemultumirii. Nu mai amana, mergi degraba la un psiholog. Important este sa fie cat mai aproape de casa, birou si cu ajutorul lui sau al ei, vei gasi o solutie de iesire foarte buna, vei vedea. Ai incredere!

Aritmii in pubertate?

„Fetita mea in varsta de 12 ani se plange de dureri de genunchi, in urma unui control medicul de familie ne-a spus ca se aude un suflu la inima, pana in acel moment nimeni nu ne-a pomenit nimic de acest lucru.

La un control mai amanuntit, medicul pediatru nu ne-a mai spus nimic de acest suflu. Este posibil ca aceste aritmii cardiace ale inimii sa apara in perioada de pubertate (perioada de crestere accelerata)? Care sunt cauzele si tratamentul?”

Aritmia si suflul sunt chestiuni diferite, suflul inseamna un deficit de inchidere a valvelor, si uneori nu are urmari clinice, insa depinde de gradul de afectare a valvelor. Exista si medici care, daca nu sunt specialisti sau sunt foarte tineri si neexperimentati, se mai pot insela. Eu va propun, pentru linistea dvs. sa mergeti la un cardiolog de copii cu experienta si eventual sa efectuati o ecocardiografie si o electrocardiograma, proceduri neinvazive care vor elucida problema.

Carne in exces?

„De cateva luni, resimt dureri ale articulatiilor (in special genunchi si „cu trosnit” la coate) in timpul si dupa efortul fizic. Am inteles ca un motiv ar fi consumul de carne in exces. Mentionez ca nu sufar de obezitate. „

Da, ar fi una dintre explicatii. Dar ca sa elucidati cauza, trebuie sa faceti analize de sange. Succes!

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Cand sunt aritmiile periculoase?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân