Prima caravana dedicata luptei impotriva diabetului zaharat, acum in Romania

  • Publicat:
Prima caravana dedicata luptei impotriva diabetului zaharat, acum in Romania
Prima caravana dedicata luptei impotriva diabetului zaharat, acum in Romania

Ca parte a programului social “Transforma diabetul”, compania Novo Nordisk organizeaza un tur national pentru a ridica un semnal de alarma cu privire la situatia diabetului in Romania.

Dupa parcurgerea a mii de kilometri in jurul lumii, Caravana transforma diabetul va vizita patru mari orase din Romania: Cluj, Timisoara, Bucuresti si Iasi, in perioada 26 aprilie – 2 mai 2009, in scopul informarii populatiei cu privire la gravitatea si incidenta diabetului zaharat.

Teste gratuite pentru depistarea diabetului

Vizitatorii caravanei vor beneficia de teste gratuite de glicemie, consultatii medicale oferite de specialisti si, in acelasi timp, vor afla toate informatiile necesare pentru a preveni sau mentine sub control diabetul zaharat.

Proiectul beneficiaza de sprijinul Federatiei Romane de Diabet, al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, al Colegiului Meidicilor din Romania, Casei Nationale de Asigurari si alte autoritati in domeniu.

Medicii diabetologi prezenti la Caravana transforma diabetul vor oferi sfaturi utile despre diabetul zaharat, alimentatia corespunzatoare si stilul de viata care trebuie adoptate pentru a trai o viata normala. De asemenea, fiecare vizitator va avea posibilitatea sa afle daca prezinta risc de a dezvolta diabet zaharat.

Actiuni cu caracter social

Caravana ofera o varietate de activitati interactive, printre care se enumera si rularea de filme video si testimoniale ale pacientilor cu diabet zaharat din intreaga lume. De asemenea, exista o zona amenajata dedicata copiilor si tinerilor cu diabet.

Actiunile au un caracter social si se adreseaza pacientilor cu diabet zaharat si familiilor acestora, medicilor specialisti, autoritatilor, dar si persoanelor care nu au diabet, insa vor sa afle mai multe informatii cu privire la aceasta afectiune.

Caravana transforma diabetul va poposi in patru orase din tara: in Timisoara – pe data de 26 aprilie 2009, Cluj – pe data de 27 aprilie 2009, Bucuresti – pe data de 29 si 30 aprilie 2009 si Iasi – pe data de 2 mai 2009.

In scopul oferirii unor informatii detaliate referitoare la activitatile desfasurate in cadrul Caravanei transforma diabetul, dar si la traseul acesteia, Novo Nordisk a lansat www.transformadiabetul.ro, un site dedicat campaniei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân