(P) Frumuseţea merge mână-n mână cu sănătatea

Ca să-ţi protejezi cât mai bine părul şi pielea în timpul vacanţelor, alege produsele după sfatul specialiştilor Sensiblu.
  • Publicat:
(P) Frumuseţea merge mână-n mână cu sănătatea

Ca să-ţi protejezi cât mai bine părul şi pielea în timpul vacanţelor, alege produsele după sfatul specialiştilor Sensiblu.

Dacă te-ai familiarizat cu cifra factorului de protecţie şi experienţa ţi-a confirmat că faci alegeri bune în acest sens, niciodată nu strică un sfat în plus. Uneori, o afecţiune sau un tratament medicamentos îţi pot crea probleme
în momentul expunerii la soare.

Atenţie la pielea sensibilă

Există multe produse destinate acestuin tip sepecial de piele. Uneori, un simplu ingredient poate provoca o reacţie neaşteptată. Dacă pielea ta reacţionează de obicei la un produs nou sau apar deseori iritaţii în timpul expunerii la soare, ar fi bine să alegi produse dermatocosmetice, pe care le găseşti în farmacii. Sunt produse care fac legătura între un produs cosmetic de înfrumuseţare şi cele tratament, care au grijă de piele, menţinându-i deopotrivă frumuseţea şi sănătatea. Au o formulă compatibilă cu pielea, scalpul sau părul, sunt hipoalergene şi pot susţine sau ajuta un tratament cutanat.

Sfaturi competente

Produsele dermatocosmetice sunt realizate în laborator, sub atenta supraveghere a medicilor şi susţinute de studii clinice care ne asigură că pielea va fi bine îngrijită şi va rămâne sănătoasă. Un farmacist cunoaşte formulele acestor produse şi te poate sfătui care se potriveşte tipului tău de piele şi nevoilor de moment, dar şi la cât timp e bine să reaplici.

Probleme ascunse

Parfumurile şi medicamentele pot face pielea expusă la soare să reacţioneze într-un mod nefericit. Aproape 75% din cazurile de reacţii cutanate – iritaţii, erupţii sau hiperpigmentare – sunt date de aceste substanţe pe care în mod obişnuit nu le considerăm periculoase.
Când urmezi un tratament medicamentos, e bine să întrebi medicul care sunt riscurile în timpul expunerii la soare. Dacă n-ai apucat să întrebi medicul ce produse sunt mai potrivite, farmacistul te poate sfătui ce produs cu protecţie solară să alegi în funcţie de sensibilitatea pielii şi de cea pe care o aduce tratamentul.

Plante păcălitoare

Un simplu ceai sau un tratament naturist poate sensibiliza pielea, producând reacţii alergice sau pete.
Pătrunjelul, sunătoarea sau teiul sunt plante medicinale des folosite şi care au efect fotosensibilizant.
E bine să renunţi la ajutorul lor pe timpul vacanţei sau să-ţi asiguri o protecţie înaltă, iar sfatul specialiştilor din farmacii poate fi salvator pentru aspectul pielii tale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”