(P) Ce contine laptele

  • Publicat:
(P) Ce contine laptele
(P) Ce contine laptele

Stim ca numeroasele sale beneficii pentru sanatate provin din continutul bogat in diverse minerale si vitamine, dar stim exact care sunt acestea?

In primul rand, laptele este o importanta sursa de calciu si vitamina D aceste doua elemente fiind implicate in mentinerea sanatatii si integritatii sistemului osos si a danturii.

Consumul regulat de lapte s-a dovedit a fi un factor protector impotriva aparitiei fragilitatii osoase, a fracturilor si a osteoporozei.

Prin continutul sau de vitamina B5, laptele previne infectiile prin marirea capacitatii de formare a anticorpilor, atat cand suntem mici cat si la maturitate, iar combinatia dintre calciu, magneziu si potasiu in lapte ajuta la mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale.

Datorita proprietatilor nutritive, laptele poate fi folosit cu succes in curele deslabire, avand in vedere faptul ca 500 ml de lapte degresat contin numai 190 de Kcal Laptele UHT aduce beneficiul unei tolerabilitati digestive sporite, datorita faptului ca tratamentul termic la care este supus este de scurta durata (2-4 secunde) ceea ce face ca proteinele sale sa fie mai usor asimilabile de catre organism.

De asemenea laptele UHT este extrem de sigur din punct de vedere al contaminarii si pastreaza toate calitatile nutritive naturale.

Pentru a descoperi mai multe beneficii ale laptelui, intra pe www.bealapte.ro si vezi ce au de zis specialisti din nutritie, fitness sau frumusete!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”