(P) 3 produse apicole esentiale pentru sănătatea ta!

Se ştie dintotdeauna că produsele apicole sunt alimente cu proprietăţi benefice sănătăţii organismului uman, sunt cunoscute şi apreciate de mii de ani însă doar cele în stare crudă, neprocesată, îşi păstrează vii toate proprietăţile nutriţionale şi medicinale.
  • Publicat:

Se ştie dintotdeauna că produsele apicole sunt alimente cu proprietăţi benefice sănătăţii organismului uman, sunt cunoscute şi apreciate de mii de ani însă doar cele în stare crudă, neprocesată, îşi păstrează vii toate proprietăţile nutriţionale şi medicinale. Astfel de produse apicole crude şi pure sunt cele pe care Apiland le produce şi furnizează.

Lăptişor de matcă Apiland 

Lăptişorul de matcă este o substanţă – aliment excepţională, de culoare alb gălbuie, cu gust dulce acrişor, secretată de albine pentru a asigura hrana reginei stupului. Este singura sursă de acetilcolină – stimulator neuronal, acid 10HDA – substanţă activă cu efect antifungic, antibacterian şi antiviral. Foarte bogat în acizi graşi, zaharuri, complex de vitamine B (în special vitamina B5 – numită şi „vitamina antistres”), vitamina C, vitamina A, lăptişorul de matcă se păstrează la temperaturi de 3 – 6 grade Celsius, la frigider, pentru a-i fi rămâne active toate aceste componente benefice organismului uman. 

– ajută la refacerea celulelor nervoase, mărind capacitatea de concentrare
– reduce nivelul colesterolului rău din organism
– ajută la întărirea rezistenţei fizice şi psihice la efort
– are proprietăţi anti îmbătrânire, tonice şi imunostimulatoarea
– este potrivit pentru anemii, stări de oboseală, anxietate sau stres

Păstura Apiland

Păstura, supranumită pâinea albinelor, este un polen fermentat în stup, modificat biochimic în condiţii naturale. Polenul depozitat în faguri fermentează sub influenţa substanţelor adăugate de albine, a microorganismelor şi a condiţiilor de temperatură şi umiditate. Fermentaţia durează aproximativ trei luni, iar produsul rezultat este diferit de polenul iniţial şi cu un efect terapeutic superior. Păstura are o culoare maronie, gălbuie sau ruginie, în funcţie de flora de pe care s-a recoltat polenul, se prezintă sub formă de bobiţe, gustul acesteia este dulce acrişor. Păstura este extrasă în cantităţi mici din interiorul celulelor din fagure, este mai uşor digerabilă decât polenul, are un conţinut sporit de vitamina K şi un grad de conservare mai mare. Datorită cantităţii mari de acid lactic şi a proprietăţilor antibiotice, păstura poate fi păstrată un timp îndelungat la temperatura camerei fără a se observa modificări majore, cantitative sau calitative.

– are efect detoxifiant, antianemic şi revitalizant
– reglează tranzitul intestinal şi afecţiunile de colon
– este recomandată copiilor, are efect antiviral, stimulând imunitatea
– completează deficitul de seleniu din organism
– păstura acţionează ca tonic hepatic, tonic nervos

Polenul crud Apiland

Praful colorat care se găseşte în staminele plantelor este cules de albine, amestecat cu nectar şi sucuri digestive şi apoi este transportat în stup. Polenul crud conţine un amestec incredibil de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. În mod special, polenul este bogat în vitamina B şi antioxidanţi, încluzând şi seleniu, betacarotină, vitamina C, vitamina E. Este compus în proporţie de 55% din carbohidraţi, 35% proteine, 3% vitamine şi minerale, 2%acid şi 5% alte substanţe. Toţi aceşti compuşi îl transformă într-unul dintre cele mai complete substanţe din punct de vedere nutritiv. Polenul crud nu conţine apă, aşadar, nu îngheaţă, se păstrează şi se consumă direct de la congelator.

– polenul crud îmbunătăţeşte sistemul imunitar
– hrăneşte sistemul endocrin şi sistemul nervos
– regenerează flora bacteriană intestinală
– conferă energie şi rezistenţă fizică şi psihică
– este o sursă de proteină vegetală

Pe lângă polenul crud poliflor, care combină efectele benefice ale polenului recoltat de albine de la sute de tipuri de flori şi care poate varia în mod semnificativ în funcţie de anotimp şi de locaţie, Apiland este unica companie care furnizează o gamă variată de polenuri crude monoflore cu acţiuni specifice şi intense.

Polen crud de păducel, potrivit afecţiunilor inimii
Polen crud de salcie, cu indicaţii în afecţiuni de vedere
Polen crud de castan dulce şi mur, excelent pentru circulaţia sângelui
Polen crud de trandafir sălbatic, potrivit pentru afecţiunile colonului
Polen crud de iarbă neagră, având efecte în afecţiuni renale
Polen crud de prun, potrivit pentru echilibrul digestiv
Polen crud de măr, cu efecte de întărire a metabolismului
Polen crud de flori de munte, pentru întărirea părului şi a unghiilor
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”