Operatiile de reconstructie a sanilor

Exista doua tipuri de reconstructie a sanului: in cazul celei dintai se foloseste propriul tesut, recoltat de pe abdomen sau spate, iar in cazul celei de-a doua se folosesc implanturile din silicon.
  • Publicat:
Operatiile de reconstructie a sanilor
Operatiile de reconstructie a sanilor

Dupa ce au suferit o mastectomie, multe femei decid sa-si faca reconstructie de san. Aceasta decizie este destul de comuna si indiferent ca e luata pentru confortul propriu sau pentru a-si imbunatati imaginea de sine, trebuie analizate cu atentie toate aspectele problemei inainte de a se supune chirurgiei reconstructive.

Doua tipuri de operatie
Exista doua tipuri de reconstructie de san. In cazul celei dintai se foloseste propriul tesut, recoltat de pe abdomen sau spate, iar in cazul celei de-a doua se folosesc implanturile din silicon. Hotaraste-te, asadar, ce ti se potriveste cel mai bine si care sunt preferintele tale.

Evident, implanturile nu au aceeasi consistenta precum tesutul propriu, dar operatia se face mult mai rapid si este mult mai simpla. Operatia de reconstructie a sanului cu recoltarea propriului tesut este mult mai complexa si mai dificila.

Sunt necesare mai multe operatii

Inainte de a te decide pentru reconstructia sanului, trebuie sa stii ca uneori sunt necesare mai multe operatii, chiar daca decizi sa iti faci reconstructia imediat dupa mastectomie. Motivatia este ca medicii chirurgi nu efectueaza reconstructia aureolei si mamelonului in acelasi timp cu restul sanului.

Mai intai trebuie asigurata simetria ambilor sani, din moment ce forma si plenitudinea sanului reconstruit se poate schimba din cauza mastectomiei. Numai dupa aceea se poate efectua reconstructia aureolei mamare.

Reconstructia sanului cu tesut propriu

Cu ajutorul muschilor abdominali

Acest tip de reconstructie implica folosirea unui muschi de pe abdomen. Acesta este de obicei redirectionat in zona pieptului, pe sub piele, unde este format noul san. La final, chirurgul coase taietura de pe abdomen.

Partea buna a procedurii este ca vei avea un abdomen mai mic si mai subtire.

Cu ajutorul tesutului de pe spate

Ca si in cazul musculaturii abdominale, muschiul de pe spate este directionat pe sub piele si repozitionat pe piept, unde este folosit ca un buzunar pentru implant, sau este aranjat in forma sanului.

Ambele tipuri de interventie chirurgicala dureaza cateva ore si sunt necesare si alte operatii. Obstacole pentru realizarea acestora pot fi: fumatul excesiv, obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare.

Reconstructii mamare folosind implanturile

Acest tip de reconstructie este mult mai frecventa decat cea realizata cu tesut propriu. Medicul chirurg va trebui mai intai sa verifice daca organismul tau poate suporta o astfel de operatie. Daca tesutul pieptului este prea dur pentru introducerea implantului, exista posibilitatea introducerii asa-numitelor “baloane” sub piele, in zona sanului, cu ajutorul carora tesutul va deveni mai elastic.

In cazul “baloanelor”, chirurgul va injecta o solutie salina in sani o data pe saptamana, care va face loc pentru implanturile cu silicon. Aceasta pregatire pentru implant poate dura intre sase si opt saptamani.

Trebuie stiut insa ca implanturile nu sunt garantate pe viata si ca trebuie inlocuite dupa mai multi ani (in functie si de materialul folosit). Pacientele care au efectuat tratamente cu raze X sau vor trebui sa faca un astfel de tratament e de preferat sa nu aiba implanturi mamare.

Partea buna a reconstructiei de sani utilizand implanturile este ca riscurile de recurenta a cancerului mamar scad dramatic avand in vedere ca tesutul mamar a fost indepartat.

Citeste si Exercitii pentru un bust perfect!
               Da! Am silicoane!

 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Sani inegali
CSID: Sani inegali
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”