O zi la SPA: ce beneficii aduce pentru sănătate

O modalitate excelentă de a scăpa de stres o reprezintă vizitele la spa. De asemenea, acestea vin şi cu beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
O zi la SPA: ce beneficii aduce pentru sănătate
FOTO: pexels.com / O zi la SPA: ce beneficii aduce pentru sănătate
De cele mai multe ori alegem să mergem la spa pentru a ne relaxa, pentru a uita de probleme şi, de ce nu, pentru ne bucura de beneficiile pe care masajele şi apa le au asupra pielii. O vizită la spa nu înseamnă doar răsfăţ, ci o modalitate eficientă de detoxifiere, de întărire a sistemului nervos sau de înfrumuseţare. De asemenea, tratamentele pe care le poţi experimenta te ajută şi la atingerea unui nivel mai bun de sănătate, la nivel locomotor, dermatologic şi ginecologic.
 
Masajul oferă mai multă energie. În urma unui masaj muşchii sunt stimulaţi, sângele este pus în mişcare şi totodată îţi oferă o stare de revigorare.
 
“Masajaul Thailandez vizeaza întregul corp. Maseurul execută mişcări uniforme şi direcţionate precis asupra punctelor de presiune ale corpului, combinând aceste tehnici cu mişcari pasive de întindere. Masarea acestor puncte de presiune înlătura blocajele de energie şi elimina durerile articulare, spinale şi musculare. ” explica Suzana Pretonian, Dr. Balneolog.
 
Elimină stresul. Apele minerale termale, bogate în minerale şi încălzite de adâncimile pământului reprezintă un remediu natural extraordinar.
 
“Acestea sunt eficiente în tratarea artrozelor, reumatismelor şi disfuncţiilor aparatului locomotor, cât şi în cadrul programelor de recuperare. Relaxarea în apă caldă este un antidot împotriva stresului cotidian,” mai precizează Dr. Pretorian.
 
Sarea, bună pentru sănătate. Băile sărate sunt o altă modalitate eficientă de a combate stresul  – acestea permit o senzaţie unică de relaxare şi flotatie în aer liber. În plus, apa sărată are un efect terapeutic relaxant. Petrece cât mai mult timp relaxându-te şi vei reduce semnificativ riscul a nenumărate boli! 
 
O piele mai frumoasă. Stresul, lipsa somnului sau un regim alimentar dezechilibrat – sunt dpar câteva cauze care pot genera dezechilibre dermatologice. Ia aminte: multe terapii spa sunt ideale pentru curăţarea şi hidratarea pielii.  Câteva exemple? Măşti, scruburi, masaje şi împachetari faciale cu ingrediente hrănitoare precum namolul sau mierea. Toate pot face minuni pentru pielea ta.  Atuul lor? Ajută la îmbunătaţirea circulatţiei sîngelui şi îşi regenerează epiderma.  
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”