O tigara deloc periculoasa?

Evident asa ceva nu exista. Insa cercetatorii lucreaza la variante mai putin periculoase de tigari care sa ajute milioanele de fumatori sa treaca mai usor prin perioada de eliminare a dependentei.
  • Publicat:
O tigara deloc periculoasa?
O tigara deloc periculoasa?

Evident asa ceva nu exista. Insa cercetatorii lucreaza la variante mai putin nocive de tigari care sa ajute milioanele de fumatori sa treaca mai usor prin perioada de eliminare a dependentei.

Astfel, se pare ca specialistii de la Universitatea Cornell din SUA au gasit o metoda prin care tigarile sa devina mai putin toxice. Ei au adaugat in filtre antioxidanti precum licopenul si extractele din samburi de strugure care reduc drastic cantitatea de radicali liberi care trec prin filtru si ajung in corp.

„Folosirea acestei tehnici in fabricarea tigarilor ar putea reduce semnificativ efectele tutunului asupra organismului, pentru ca se stie ca radicalii liberi, adica diverse toxine din tigara, duc la cancer ” a declarat dr. Boris Dzilkovski, unul dintre autorii studiilor care ar putea sta la baza unor tigari mai putin nocive.

Chiar daca acestea vor ajunge pe piata, medicii recomanda in continuare renuntarea la fumat.

Citeste si: Un trabuc are nicotina cat 20 de tigari

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Cat il costa pe roman bolile
Cat il costa pe roman bolile
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân