Nu mai abuzati de ciocolata! Genereaza depresii!

Cand te loveste tristetea mananci ciocolata? Gresit, spun cercetatorii, deliciosul desert genereaza o stare de depresie mai degraba decat sa o amelioreze.
  • Publicat:
Nu mai abuzati de ciocolata! Genereaza depresii!
Nu mai abuzati de ciocolata! Genereaza depresii!

Persoanele care mananca cel putin un baton de ciocolata pe saptamana sunt ceva mai posace decat persoanele care nu simt nevoia de a-si imbata papilele gustative cu deliciosul desert. Iata concluzia unui studiu efectuat de cercetatorii americani.

Multe dintre noi mancam ciocolata atunci cand suntem triste, crezand ca ne va imbunatati starea de spirit. Abordare total eronata, spun oamenii de stiinta care ne explica cum ca ciocolata, de fapt, genereaza o stare de depresie, mai degraba decat sa o amelioreze.

Studiul americanilor, care s-a desfasurat pe 1000 de voluntari, a demonstrat ca atat femeile, cat si barbatii, cu cat consuma mai multa ciocolata, cu atat mai nefericiti se simt. Cele mai depresive persoane s-au dovedit a fi cele care s-au infruptat lunar cu mai mult de 6 batoane de ciocolata, fiecare avand cate 28 de grame.

Persoanele incluse in studiu nu au fost selectionate dintre clientii cabinetelor de psihiatrie sau psihologie, ci au fost alese absolut aleatoriu, sanatatea lor mintala la inceputul cercetarii incadrandu-se in limite normale.

Persoanele deprimate poftesc la ciocolata considerand-o un soi de auto-tratament impotriva starilor de tristete. Cercetatorii americani sustin insa ca ciocolata nu are nici un efect benefic asupra acestor stari. Se pare ca aceasta determina o oarecare satisfactie imediat dupa ce a fost consumata, insa de scurta durata.

Citeste si: De ce au femeile pofta de ciocolata in timpul menstruatiei?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Contraceptivele si tromboza
Contraceptivele si tromboza
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”