Nu confundati balonarea cu cancerul ovarian!

Balonare frecventa, senzatie de satietate instalata repede in timpul mesei, nevoia frecventa sau urgenta de a urina, durere in abdomenul inferior: iata cateva simptome care ar trebui sa va puna pe ganduri.
  • Publicat:
Nu confundati balonarea cu cancerul ovarian!
Nu confundati balonarea cu cancerul ovarian!

Desi nu este la fel de „popular” ca fratele lui, cancerul de col uterin, cancerul ovarian reprezinta o amenintare serioasa la viata femeii si, deci, trebuie sa-i acordam si lui atentie.

Urmand aceasta directie, cercetatorii britanici s-au pus de acord asupra unei conduite medicale pe care o recomanda tuturor femeilor ce prezinta simptome precum: balonare frecventa, senzatie de satietate instalata repede in timpul mesei, nevoia frecventa sau urgenta de a urina, durere in abdomenul inferior.

Femeile aflate in grupa de risc crescut sunt cele care au depasit pragul celor 50 de ani si care, in plus, se plang de simptome ce sugereaza debutul sindromului colonului iritabil.

SCI rareori se instaleaza dupa aceasta varsta, insa semnele lui pot masca prezenta cancerului ovarian.

Pentru oricare dintre aceste situatii, expertii recomanda teste de sange care pun in evidenta nivelul antigenului cancer CA 125, o proteina localizata la suprafata celulelor maligne.

Daca nivelul ei este ingrijorator (mai mare de 35 IU/ml) se recomanda o ecografie pelviana si o programare la oncolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân