Mentine-te intr-o forma mentala de invidiat!

Pana acum ai crezut ca exercitiile fizice te pot ajuta doar sa ai un corp in forma si de invidiat? Se pare ca sportul mai are o calitate, aceea de a-ti mentine mintea intr-o stare optima.
  • Publicat:
Mentine-te intr-o forma mentala de invidiat!
Mentine-te intr-o forma mentala de invidiat!

Cercetatorii spun ca practicarea unui sport cu regularitate ajuta la mentinerea creierului in froma. Exercitiile imbunatatesc activitatea cerebrala prin pomparea unei cantitati mai mari de sange in creier, astfel fiind stimulate celulele din hipofiza, regiunea raspunzatoare cu memoria. Alt efect pozitiv este inregistrat in zona inimii. Efectuarea unor astfel de exercitii poate regla tensiunea arteriala. Cei care sufera de afectinui ca  hipertensiune sau hipotensiune pot avea si probleme mentale: de gandire, invatare sau momorare.

Aceasta activitate ajuta la combaterea depresiei, la cresterea nivelului de concentare si a capacitaii cognitive. Iata cate lucruri bune pot sa produca cateva minute de exercitii si sa nu uitam, ca pe langa toate acestea, sportul practicat timp de 30 de minute pe zi ne ajuta in lupta cu prevenirea cancerului, a diabetului si atrofierii muschilor. Ca sa beneficiezi de avantajele acestei descoperiri pune in practica cateva exercitii.

Rezerva-ti cel putin 30 de minute pe zi pentru a face o plimbare: inainte de munca, dupa un pranz copios si seara inainte de culcare. Nu-ti neglija muschii si incearca sa faci cate o grupa de muschi in fiecare zi in care timpul ti-o permite. Daca nu poti sa ajungi sub nici o forma la sala cumpara-ti niste gantere la inceput de 1-2kg fiecare si  fa-ti un obicei din a le ridica in fiecare zi.

Exerseaza-ti echilibrul schimbandu-ti greutatea corporala de pe un picior pe altul fara a te ajuta de ceva pentru a-ti mentine echilibrul. Poti sa exersezi mergand si pe varfurile degetelor de la picioare. Intinde-ti oasele spatelui prin aducerea bratelor in fata si in spate dar nu exagera cu aceste intinderi.

Articol exclusiv online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vitaminele sunt o necesitate?
Vitaminele sunt o necesitate?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”