Medicina moleculară, cheia longevităţii

Ce-ai zice dacă, aşa cum faci exerciţii fizice pentru a te menţine în formă, îţi antrenezi şi celulele, pentru a-ţi păstra tinereţea şi sănătatea cât mai mult timp?
  • Publicat:
Medicina moleculară, cheia longevităţii

Ce-ai zice dacă, aşa cum faci exerciţii fizice pentru a te menţine în formă, îţi antrenezi şi celulele, pentru a-ţi păstra tinereţea şi sănătatea cât mai mult timp?

Medicul Egor Egorov spune că, alături de o nutriţie echilibrată, un somn odihnitor şi o gândire pozitivă, gimnastica celulei este cheia unei vieţi îndelungate şi de calitate. Mai jos, un interviu în exclusivitate despre un tip de medicină ce poate schimba cursul umanităţii.

A studiat medicina în Rusia cu specializare în cardiologie şi terapie intensivă, însă, după o perioadă a realizat că medicina standard nu poate face mare lucru în bolile cronice.  Aşa a început să studieze medicina moleculară, pentru a ajuta oamenii să întârzie cât mai mult îmbătrânirea celulară şi, implicit, să-şi păstreze sănătatea cât mai mult timp. Din cercetare în cercetare, medicul a aflat despre un aparat folosit în antrenamentul armatei ruse ce are la bază hiperoxigenarea şi hipoxigenarea.

CSÎD: Cum aţi ajuns să vă procupe pe problemele legate de imbatranire?

Egor Egorov: Am realizat că medicina are multe de spus când e vorba despre situaţii limită, când avem de-a face cu viruşi sau infecţii, dar nu poate trata boli cronice. Bineînţeles că vom îmbătrâni la un moment dat şi vom muri, din păcate. Ceea ce ar trebui să ne intereseze pe noi este, însă, cât trăim şi care este calitatea vieţii noastre. Nimeni nu îşi doreşte un sfârşit în dureri, cu pierderi de memorie, ci unul lin, la o vârstă înaintată. Mi-am dat seama că, de fapt, totul începe în bucătărie. Şi că este atât de important să mâncăm sănătos.

CSÎD: Nutriţia este primul pas către sănătate.

E.E.: Da, eu îmi încep consultaţiile evaluând stilul de viaţă al omului respectiv şi îi ofer o dietă sănătoasă. Îi atrag atenţia că lactatele şi produsele de patiserie sunt greu digerate de organismul uman. Mai mult, pentru că mâncarea este atât de procesată, nu ne mai putem lua vitaminele sau suplimentele necesare din alimentaţia zilnică. Următorul aspect important pentru o viaţă lungă este somnul. Nu îl poţi neglija. Apoi, intervine stresul. Un stil de viaţă dezechilibrat cu o alimentaţie fără un aport nutriţional, cu stres şi lipsă de odihnă accelerează îmbătrânirea celulară. În acest punct intervine medicina moleculară care poate combate deficienţele şi carenţele din corpului nostru.

CSÎD: Când un pacient vine la dumneavoastră, cum ştiţi ce vitamine sau substanţe îi lipsesc?

E.E.: Există teste special intracelulare care se fac: test de sânge, de urină, de salivă.

CSÎD: Care este următorul pas?

E.E.: Atunci când am rezultatele acestor teste, ştiu ce substanţe, vitamine, minerale lipsesc la nivel celular. Lucrurile devin foarte interesante. Văd adesea oameni cu nivel scăzut de vitamina D, cu deficit de calciu şi magneziu, uneori cu nivel scăzut de proteine. Şi din interpretarea acestora îmi dau seama cum stă persoana respectivă cu producerea de energie la nivelul mitocondriei.

CSÎD: Care sunt beneficiile unei mitocondrii care funcţionează normal?

E.E.: Beneficiile? Ai mai multă energie, ţesuturile tale se regenerează mai uşor, sunt mai tinere, deci arăţi mai bine, vederea se îmbunătăţeşte, dormi mai bine, metabolismul se îmbunătăţeşte. Presiunea sângelui se reglează.

CSÎD: Cum ajutaţi mitocondria să funcţioneze normal? Cu acest aparat sau cu suplimentele de calciu, magneziu şi vitamina D?

E.E.: Prin toate, dar mai ales cu vitamine. E important să iei medicamentele corect. Apoi, o ajuţi foarte mult cu acest aparat foarte inteligent.

CSÎD: Ce face acest device?

E.E.: Este o maşinărie care produce low oxygen şi high oxygen. Nu are, însă, nicio legătură cu camera hiperbară. Practic supune corpului mai întâi unui stres oferindu-i, practic, o cantitate redusă de oxigen. E ca şi cum te-ai urca pe un munte foarte înalt, unde concentraţia de oxigen este scăzută. Ştiţi că acesta este un tip de antrenament pentru sportivii de performanţă. Stând o vreme la altitudine, se induce un stres organismului şi, astfel, acesta, în condiţii normale, devine mai rezistent. Oferind mai întâi o cantitate redusă de oxigen, acest aparat recreează atmosfera din Tibet, să zicem, obligând organismul să producă mai multe globule roşii.

Apoi, imediat, oferă o concentraţie crescută de oxigen. Această alternanţă de hipoxie şi hiperoxie supune ţesuturile la o gimnastică celulară intensă. Astfel, mitocondria este provocată, controlat, la o hipoxie intermitentă, ce oferă o energie special mitocndriei, celulelor, ţesuturilor şi organelor. Rezultatele constau în revigorarea tuturor celulelor, deci a întregului organism, plus creşterea nivelului hormonal. Practic readuci starea de tinereţe a organismului. În cazul pacientelor aflate la menopauză se văd cele mai evidente rezultate, pentru că aceşti hormoni influenţează starea generală. Astfel, se întârzie menopauza sau se diminuează manifestările, se întârzie complicaţiile bolilor cronice, şi, implicit, îmbătrânirea celulară. Practic, menţii celula în formă!

Poţi încerca şi tu beneficiile acestui aparat bazat pe hipoxigenare şi hiperoxigenare la Clinica Dr. Felix. Mai întâi îţi este testată suportabilitate la aparat, care diferă în funcţie de cât de formă eşti. La persoanele sedentare sau în vârstă, şedinţele vor varia între 10 şi 35 de minute, iar la sportivii de performanţă, poate dura până la 50 de minute. Se recomandă trei şedinţe/săptămână timp de o lună, apoi, după o pauză de câteva luni, o altă cură de o lună. Preţul unei şedinţe este de 50 euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân