MASAJ din China antica

Masajul chinezesc face parte din complexul terapiilor care se sprijina pe ideea ca starea de sanatate reprezinta punctul de echilibru dintre energiile yin si yang.
  • Publicat:
MASAJ din China antica
MASAJ din China antica

Potrivit traditiei chineze, boala este un dezechilibru energetic, adica o tulburare a functionarii energiilor vitale care strabat organismul. In multe cazuri, miscarile de masaj, extrem de usor de suportat in comparatie cu intepaturile pe care le presupune acupunctura, reusesc sa restabileasca echilibrul perturbat.

Iti ia durerea cu mana
„Daca este vorba de insuficienta unui organ sau a unui meridian, se cauta ca acel meridian sa fie tonifiat. In cazul unei hiperfunctii, deci al unei incarcari energetice foarte mari, incercam sa efectuam o dispersie”, descrie sedintele de masaj dr. Monica Barsan, specialist in terapii alternative. Efectele se simt de la prima sesiune de lucru: o stare de bine si un tonus ridicat. Urmeaza imbunatatirea circulatiei sanguine, cresterea imunitatii organismului si ameliorarea durerilor musculare, osoase sau articulare, dupa o cura care consta in cel putin 5 sedinte. In cazurile mai grave, numarul sedintelor poate ajunge chiar la 15.

Efecte uimitoare
„Masajul chinezesc are ca rezultat activarea circulatiei sanguine, pielea fiind primul beneficiar al acestuia. Printre efectele secundare se numara relaxarea si efectul cosmetic. Exista sectiuni ale masajului chinezesc care sunt utilizate strict pentru infrumusetare prin masaj facial”, spune interlocutoarea. Masajul are efecte mult mai rapide daca pacientii renunta la alimentele periculoase (grasimi, dulciuri) si beau ceaiuri pentru energizarea intregului organism. O data restabilit, echilibrul energetic este o achizitie foarte pretioasa. Il putem mentine daca facem miscare, daca mancam natural si daca nu uitam de plantele energizante – de pilda ceaiul verde si ginseng-ul. Vom obtine o sanatate de fier si o piele de invidiat.

Atentie la contraindicatii!
Desi are efecte benefice, masajul chinezesc este contraindicat in cazul copiilor foarte mici si al batranilor cu sensibilitate osoasa si vasculara. De asemenea, este interzis in cazul traumatismelor grave, in bolile cardiace severe si la pacientii cu psihoze. „Sarcina in sine nu este o contraindicatie majora, dar exista anumite perioade si, in special, anumite tipuri de sarcina cu risc. Altminteri, femeia insarcinata poate beneficia de masaj cu mare succes”, spune dr. Barsan. Astazi, manualele de masaj chinezesc descriu peste 140 de afectiuni care pot fi ameliorate cu ajutorul miscarilor de echilibrare energetica.

Documentele pretioase din China antica vorbesc despre echilibrarea energetica a organismului cu ajutorul miscarilor speciale si al presopuncturii. Regulile stravechi sunt valabile si astazi, iar aplicarea lor corecta face din masajul chinezesc vedeta multor clinici de terapii alternative din intreaga lume.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dantura perfecta, made in Romania
Dantura perfecta, made in Romania
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”