Mai rezisti in birou pana la concediu?

Vara a venit. S-a instalat deja pe strazi, in rafturile magazinelor, printre ofertele agentiilor de turism, in dulapul si in mintea ta. Ce te-ar mai motiva sa-ti faci treaba constiincioasa cand afara sunt peste 30 de grade, iar locul tau de munca este ban
  • Publicat:
Mai rezisti in birou pana la concediu?
Mai rezisti in birou pana la concediu?

Vara a venit. S-a instalat deja pe strazi, in rafturile magazinelor, printre ofertele agentiilor de turism, in dulapul si in mintea ta. Ce te-ar mai motiva sa-ti faci treaba constiincioasa cand afara sunt peste 30 de grade, iar locul tau de munca este bantuit de virusul concediului? Ce e de facut atunci cand gandurile iti zboara la plaja aurie care te asteapta peste cateva zile, la biletul de vacanta -garantia fericirii tale in scurt timp, la rochita care o sa-ti mangaie usor trupul in serile caldute cand te vei plimba alaturi de iubitul tau, respirand prin toti porii aerul vacantei. Afla deci cateva tips-uri pentru a rezista la birou cateva zile in plus, stiind ca acasa, in "sertarul tau cu bunatati" troneaza el, biletul catre o destinatie de vis.

Starea emotionala cu care iti incepi ziua de lucru are un impact semnificativ asupra modului in care se vor derula lucrurile si, implicit, asupra rezultatelor tale profesionale. Daca primul lucru care-ti vine in minte dimineata, inainte de a porni spre serviciu, este vacanta pe care o tot planuiesti si rasplanuiesti, acelasi lucru il vei face si in restul zilei.

Gata cu visarea, trezeste-te din reverie! Traseaza-ti inca de dimineata sar­ci­ni­le de serviciu pe care vrei sa le aduci la in­de­plinire peste zi si concentreaza-te asupra lor.

Prefa-te ca esti absorbita de treaba de la birou. Cei mai multi oameni reusesc sa se concentreze asupra unui lucru in masura in care ei decid. Repeta-ti in gand ca esti fericita deoarece ai un job, in conditiile in care rata somajului este in continua crestere. Mergi mai departe si prefa-te importanta, la urma urmei ce s-ar face sefii tai fara tine? Categoric, sarcinile tale iti confera o aura extrem de importanta in cadrul companiei, astfel incat nici macar pentru pauza de cafea nu mai vrei sa-ti scoti nasul dintre dosare.

Savureaza saptamanile premergatoare ple­ca­rii in concediu. La capatul lor te asteap­ta cateva zile de vis, undeva departe, foarte de­parte, unde nimeni nu-ti va mai cere nimic, de­cat poate lotiunea de protectie solara. Dar pen­tru asta trebuie sa mai rezisti putin, sa mai afi­sezi mina aceea grava, stii tu, aia care ti-a adus renumele printre colegi si, de ce sa nu o recu­noastem, te-a propulsat pe culmile promovarii.

Ia o pauza cand simti ca vrednicia te-a parasit complet. Relaxeaza-te, bea-ti iaurtul, da cateva telefoane, priveste in zare si arata-te indiferenta la faptul ca jumatate dintre colegi sunt in vacanta. Ce-ti pasa tie de ei? Doar stim toate ca cine rade la urma, rade mai bine si, extrapoland, cine pleaca la urma de la birou, culege laurii succesului profesional.

Daca te simti mai bine si te consoleaza cu ceva, afla ca nu esti singura osandita la munca in plina canicula. O multime de oameni iti impartasesc soarta. Altfel cum se explica masele de oameni care invadeaza dimineata metroul, tramvaiul, autobuzul sau bulevardele? Cu siguranta nu s-au trezit cu totii cu noaptea in cap pentru o raita prin orasul poluat…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Fereste-ti ochii de monitor!
Fereste-ti ochii de monitor!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân