Interviu cu Letiția Enache

Gazda emisiunii cu mamici, tatici si copii nou-nascuti, caci despre Letitia Enache e vorba, e in viata privata mamica unui baietel care, de 7 luni, merge constiincios la gradinita. Alaturi de Vladut, reinvata jocurile din copilarie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Interviu cu Letiția Enache
Letitia Enache

CSID: La cati ani ai devenit mama?
Letitia Enache: Am devenit mamica la 24 de ani si 4 luni si pot spune ca este cea mai valoroasa performanta a mea de pana acum. Intr-adevar, cresterea si educarea unui copil pot fi considerate drept o meserie. Partea frumoasa este ca, intr-o astfel de meserie, nu ai cum sa te plafonezi: e vorba de multa munca de cunoastere, cercetare, ai mereu ceva nou de invatat, iar rezultatele iti dau intotdeauna mari satisfactii. Imi iubesc copilul mai mult decat orice pe lume.

CSID: Cu ce te incanta baietelul tau acum?
L.E.: In afara faptului ca nu este un mare mancacios si avem un pic de furca la acest capitol, in rest ma incanta cu tot ceea ce face. Acum se afla la varsta intrebarilor si descoperirilor si imi este foarte drag sa petrecem cat mai mult timp impreuna. Vlad este un copil foarte activ, inteligent si curios. Mi-a pus multe intrebari incomode, insa cea mai recenta a fost atunci cand ne uitam impreuna la emisiunea „Prima zi” si a vazut o mamica in sala de nasteri care tocmai aducea pe lume un bebelus. A privit-o cu atentie si apoi m-a intrebat: „Dar de ce e suparata?”

CSID: Merge la gradinita?
L.E.: Da. Are deja 7 luni de cand merge la gradinita si sunt entuziasmata de evolutia lui. A invatat o gramada de lucruri noi, a devenit mai darnic, mai rabdator, mai ordonat si si-a facut prieteni. Nu conteaza destinatia important este sa fim impreuna.

CSID: Prin ce locuri frumoase ai ajuns cu el pana acum?
L.E.: La varsta lui, nu conteaza daca mergem pe coasta Mediteranei sau la Constanta si nici Austria nu este diferita de casa bunicilor mei de la tara. Ba chiar as spune ca ii place mai mult a doua destinatie. Pentru el, este important sa fim impreuna, sa ne plimbam, sa vorbim, sa ii explic despre gargarite si furnici, sa desenam cu creta.

CSID: Ce jocuri ai invatat datorita lui?
L.E.: Inca nu pot sa spun ca am invatat jocuri noi de la el, insa am redescoperit jocurile copilariei. Acum, pe primele locuri sunt jocul „de-a v-ati ascunselea” si „rece-cald” in care unul din noi ascunde un obiect, iar celalalt trebuie sa il gaseasca.

CSID: El isi da seama cu ce te ocupi?
L.E.: Stie cu ce ma ocup si chiar l-am luat cu mine la filmari de cateva ori. In orice caz, faptul ca apar la televizor nu inseamna mare lucru pentru el. Odata, m-a intrebat cand apare la TV si mama unui coleg de la gradinita. Probabil, crede ca toate mamicile fac asa ceva. (…)

Cititi continuarea in editia tiparita.

Foto: PRIMA TV, Arhiva personala

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vedete & stil
Vedete & stil
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”