galerie

Glicemie crescută? Iată 10 alimente care reglează nivelul de zahăr


 • AFINE – au conţinut scăzut de fructoză, deci împiedică acumularea de gluzoză în sânge, şi sunt bogate în antioxidanţi, care împiedică deteriorarea celulară, resposnabilă de apariţia îmbătrânirii premature, a bolii Alzhimer sau a cancerului.
 • AVOCADO – este bogat în grăsimi mononesaturate care împiedică eliberarea zaharurilor în fluxul sanguin. De asemenea, conţine beta-stosterol, un compus care ameliorează inflamaţiile din corp, deci febra musculară de după antrenament.
 • CIREŞELE – conţin antociani, compuşi care ajută la reducerea glucozei din sânge şi îmbunătăţesc producţia de insulină cu până la 50%. De asemenea, aceste substanţe protejează inima şi împiedică apariţia tumorilor canceroase.
 • CITRICELE - Citricele - conform celor mai recente studii, diabeticii suferă de carenţă de vitamina C, prin urmare citricele bogate în antioxidanţi sunt o idee excelentă pentru o gustare. Grepfrutul, portocalele, lămâile şi lămâile verzi au proprietăţi asemănătoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care suferă de diabet de tip 2.
 • TURMERICUL – conţine un polifenol numit curcumină, care poate repara şi regenera ţesutul hepatic şi ajută la stabilizarea nivelului glicemiei, având efecte hipoglicemice. De asemenea, turmericul are efecte antioxidante şi antiinflamatoare puternice, care furnizează protecţie împotriva celor mai frecvente boli ale acestui secol.
 • OŢET DE MERE - poate ajuta la controlul nivelului ridicat de zahǎr din sȃnge, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament natural pentru diabet zaharat . Nu îl consumai totuşi fără avizul medicului, deoarece există situaţii când poate provoca indigestie şi arsuri stomacale.
 • OUĂ – sunt bogate în fibre şi sărace în carbohidraţi şi glucide, deci ţin foame fără să îngraşe şi ţin sub control nivelul de zahăr din sânge. Mai mult decât atât, ouăle sunt perfecte pentru masa musculară deoarece conţin proteine slabe, de bună calitate.
 • SCORŢIŞOARA – ajută la slăbire, reduce rezistenţa la insulină, scade nivelul de colesterol rău din organism şi previne astfel apariţia bolilor cronice precum diabetul, afecţiunile cardiovasculare şi obezitatea.
 • SEMINŢE DE CHIA – au proprietăţi antiinflamatorii şi reglează nivelul de colesterol. În plus, sunt bogate în fibre, acid folic, calciu, fier potasiu şi magneziu, minerale cu rol esenţial în echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.
 • ULEI DE MĂSLINE – este bogat în grăsimi sănătoase, care împiedică acumularea grăsimii viscerale, dar care reduce şi rezistenţa la insulină. Datorită antioxidantului puternic, oleocanthal, uleiul de măsline reduce, de asemenea inflamaţia, una dintre cauzele principale ale diabetului zaharat. Ţinerea inflamaţiei sub control este esenţială pentru vindecarea şi prevenirea diabetului de tip 2.
AFINE – au conţinut scăzut de fructoză, deci împiedică acumularea de gluzoză în sânge, şi sunt bogate în antioxidanţi, care împiedică deteriorarea celulară, resposnabilă de apariţia îmbătrânirii premature, a bolii Alzhimer sau a cancerului.
1/1