galerie

Cauze declanşare astm şi reacţii alergice


  • Deodorantele de cameră şi de maşină – parfumurile din compoziţia acestor produse pot cauza reacţii alergice. Aceste spray-uri nu fac decât să mascheze mirosul neplăcut şi să îngreuneze aerul pe care îl respirăm. Aşadar, evitaţi-le!
  • Fructele – dacă nu speli bine fructele înainte să le consumi, e foarte posibil să te confrunţi cu diverse probleme respiratorii şi senzaţie de mâncărime pe gât. Merele, perele, nectarinele şi piersicile trebuie spălate foarte bine înainte de a fi consumate.
  • Medicamente antiinflamatoare – unele persoane pot fi alergice la aspirină, care le poate cauza o criză gravă de astm. Aceasta poate fi înlocuită de pastilele cu acetaminofen, care nu prezintă reacţii adverse de acest tip.
  • Fumul de ţigară şi cel din şemineuri şi sobe – eliberează particule iritative şi gaze care pot cauza alergii şi astm. Evită să stai în preajma persoanelor care fumează şi să inhalezi fumul eliberat de sobe sau şemineuri.
  • Vinul – multe persoane sunt alergice la aditivii din alimente sau băuturi, cum ar fi sulfiţii din vin şi nitraţii din mezelurile procesate. Aceste substanţe pot declanşa crize de astm, care se manifestă prin apariţiade eczeme şi senzaţie intensă de mâncărime la nivelul pielii.
  • Vopselurile – dacă te gândeşti să redecorezi camera, ai face bine să porţi o mască protectoare în timp ce vopseşti pereţii. Vopseaua eliberează compuşi volatili toxici şi alte chimicale care pot declanşa alergiile şi astmul. O soluţie este fie să purtaţi o mască, fie să folosiţi vopsea lavabilă ecologică, fără compuşi organici volatili.
  • Parchetul nou şi tapetul – este bine să eviţi să stai în camera în care ai făcut amenajări, precum schimbatul parchetului sau tapetarea pereţilor, pentru că există riscul de astm, ca urmare a eliberării de compuşi volatili organici. Este important să aeriseşti foarte bine locuinţa!
  • Condimente – scorţişoara, usturoiul pudră, turmericul şi cardamomul sunt condimente care ar putea cauza reacţii alergice. Ai grijă şi la produsele cosmetice care conţin astfel de condimente!
  • Clorul din piscine – dacă stai mult timp în piscină, e foarte posibil să te confrunţi cu astm sa alergii. Fă o pauză din când în când!
  • Bradul de Crăciun – o bucurie se poate transforma într-un coşmar, mai ales dacă eşti sensibilă la polen sau mucegai. O soluţie este să speli cu apă crengile bradului şi să le laşi se se usuce bine înainte să îl aduci în casă şi să nu îl ţii în cameră mai mult de o săptămână. Dacă asta nu funcţionează, ia în considerare bradul artificial, e mai practic şi salvezi şi planeta. Dar nu uita să îl cureţi bine de praf!
Deodorantele de cameră şi de maşină – parfumurile din compoziţia acestor produse pot cauza reacţii alergice. Aceste spray-uri nu fac decât să mascheze mirosul neplăcut şi să îngreuneze aerul pe care îl respirăm. Aşadar, evitaţi-le!
1/1