Femeile, mai murdare pe maini decat barbatii

Ph-ul pielii femeilor este mai putin acid fata de cel al barbatilor.
  • Publicat:
Femeile, mai murdare pe maini decat barbatii
Femeile, mai murdare pe maini decat barbatii

Mainile femeilor gazduiesc o varietate mult mai mare de microbi comparativ cu mainile barbatilor, iar tipurile de microbi existenti variaza de la o persoana la alta.

Rezultatele unui studiu efectuat la Universitatea Colorado din Statele Unite au uimit chiar si pe autorii acestuia: speciile de bacerii ce salasuiesc pe suprafata mainilor formeaza o diversitate extraordinara, unele dintre acestea fiind absolut necunoscute pana in prezent.

Cercetatorilor le-a fost practic imposibil sa numere cate tipuri de bacterii exista pe mainile fiecarui participant la studiu. In plus, in functie de activitatile prestate zilnic, mana dreapta si cea stanga prezinta un procent de doar 17% bacterii comune, restul sunt complet diferite.

pH-ul e de vina!

Oamenii de stiinta nu au reusit sa gaseasca o explicatie pentru faptul ca mainile femeilor sunt mult mai contaminate decat ale barbatilor, insa presupun ca pH-ul pielii este cauza: al barbatilor este mult mai acid decat al femeilor.

Alte posibile explicatii ar fi diferentele dintre glandele sebacee, frecventa cu care sunt aplicate produsele cosmetice (cremele de maini, geluri antibacteriene etc.), grosimea stratului epidermic sau nivelul de hormoni.

Sapunul nu elimina bacteriile

Expertii au observat ca bacteriile fie nu cedeaza la apa si sapun, fie se reorganizeaza imediat ce ne-am sters pe maini, ele sunt insa o prezenta constanta pe suprafata pielii.

Cu toate acestea, barbatii nu au de ce sa se ingrijoreze atunci cand isi tin de mana iubitele. Si asta pentru ca cele mai multe bacterii de la suprafata pielii sunt absolut inofensive, ba mai mult, o parte dintre ele ne sunt chiar folositoare.

Desigur, pielea gazduieste si bacterii cu potential patogen, insa acestea sunt in numar mult mai mic.

Citeste si Femeile, interesate mai mult de barfe decat de sanatate
Misiune: sanatatea pielii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mergi la medic cu drepturile stiute!
Mergi la medic cu drepturile stiute!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân