Dr. Oz te ajută să îţi recapeţi energia după sărbători!

Pentru a avea din nou energie (cât să te simţi bine şi să îţi iasă bine şi analizele de rutină) trebuie să ştii ce să faci şi să faci ce trebuie pentru ca organismul tău să reintre pe drumul cel bun.
  • Publicat:
Dr. Oz te ajută să îţi recapeţi energia după sărbători!

Noul an începe în forţă, cu energie, chef de muncă şi adrenalină! “Ha ha ha!”, am spune, probabil, cei mai mulţi dintre noi! Căci începutul anului nu este niciodată energic, ci mai degrabă nostalgic.

Nostalgie după vacanţă, după relaxare, după mâncarea bună de Crăciun şi petrecerile monstruoase de Revelion. Şi atunci, cum facem să ne recăpătăm energia şi cheful de viaţă?

 

Dacă eşti acasă şi se întrerupe curentul electric, nu te poţi aştepta să ai la fel de multă lumină când aprinzi câteva lumânări sau când cauţi mâncarea cu lantern. Trebuie să mergi la panoul electric şi să găseşti siguranţa care a sărit, să o înlocuieşti cu una bună, şi abia apoi vei avea din nou curent.

La fel e şi în cazul acesta. Pentru a avea din nou energie (cât să te simţi bine şi să îţi iasă bine şi analizele de rutină) trebuie să ştii ce să faci şi să faci ce trebuie pentru ca organismul tău să reintre pe drumul cel bun.

Pune mâna pe linguriţă!

“Unele persoane, prost informate, ar putea spune că descoperirea cea mai mare în materie de nutriţie a ultimei decade a fost hamburgerul cu patru etaje (la peste 800 de calorii cât conţine, nu prea cred)”, spune Dr. Oz. Adevăraţii eroi nutriţionali? DHA şi riboza.

DHA: forma activă a acizilor graşi Omega-3 ajută la formarea membranelor celulelor nervoase şi la inervarea muşchilor, precum şi la acoperirea acestora cu un strat protector. Se găseşte în uleiurile de peşte sau în algele pe care aceştia le consumă. Dr. Oz recomandă un tratament cu 600 mg de DHA pe zi (echivalentul a două grame de ulei de peşte, dacă preferi).

Riboza: acest zahăr special este produs în organismul uman şi nu poate fi găsit ca atare în mâncare. Ajută la creşterea pachetelor de energie din corp. Dintre toate lucrurile pe care le poţi face pentru a alunga efectele epuizării, un supliment de riboză luat zilnic este varianta care pare să îi înarce într-adevăr cu energie pe cei care se simt cel puţin “obosiţi” după finalul anului trecut. Din păcate, statisticile nu sunt suficient de elocvente pentru ca riboza să poată fi recomandată oricui, dar Dr. Oz este de părere că 500 mg de riboză de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni, sunt suficiente pentru a simţi efectele benefice.

Fă mişcare mai multă!

Una dintre cele mai bune metode pentru a-ţi creşte nivelul de energie este să faci mişcare fizică, cum ar fi să mergi pe jos. Organismul primeşte astfel mai multe substanţe nutritive pentru că oxidul de azot este eliberat din pereţii arterelor, permiţând astfel sângelui să circule mai bine prin vasele de sânge.

Dormi 8 ore!

Poate e de vină descoperirea electricităţii, poate faptul că muncim prea mult sau că stăm la televizor până noaptea târziu, ideea e că oamenii din ziua de azi dorm mult mai puţin decât se dormea pe vremuri. Americanii se trezesc în medie la 5:47 AM şi nu ajung în pat decât după 10:15 PM. Practic le rămâne prea puţin timp să doarmă. Acest lucru este valabil pentru majoritatea persoanelor adulte. Trebuie să înţelegi că ai nevoie de somn pentru echilibrul hormonal şi pentru a secreta hormonul de creştere, cel care te face să arăţi şi să te simţi mai bine. Opt ore de somn profund pe zi te ajută să-ţi refaci stocurile de energie, atenuează durerile şi favorizează scăderea în greutate.

Descoperă CHIA!

Când auzim cuvântul Chia, cei mai mulţi credem imediat că este vorba de cine ştie ce ciudăţenie. Dar există un motiv pentru ca îl aducem în discuţie: chia este o cereală integral folosită de azteci ca principală sursă de energie. “Ea reîncarcă bateriile organismului şi reduce inflamaţiile, fiind bogată în acizi graşi Omega-3”, afirmă Dr. Oz. Asemenea amidonului de porumb, chia poate fi folosită ca agent de îngroşare şi ca substitut pentru alte cereale. Alege chia integrală, desigur, pentru că aceasta contribuie la stabilizarea nivelului glicemiei în sânge, spre deosebire de zahăr şi carbohidraţii rafinaţi, care cauzează oscilaţii mari de glicemie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”